Tek.no

Nyhet

Minecraft passerer 15 millioner solgte kopier til PC

Suksessen fortsetter for kreativitetsspillet.

Mojang
1 Mai 2014 06:00

Det i utgangspunktet simple spillet Minecraft har de seneste årene vært et svært populært spill blant barn og unge, men også langt mer seriøse prosjekter utnytter spillet. FN brukte nylig spillet til et utviklingsprosjekt i Kenya, samtidig som det har blitt åpnet en røykeklinikk for unge.

En del av populariteten til Minecraft kan nok forklares med at det er et helt åpent spill der du selv bestemmer spillereglene. Du bygger det du ønsker og skaper din egen verden, og det er et spill alle kan lære seg.

Ny milepæl for Mojang

Ifølge Wikipedia har Minecraft til Xbox 360 solgt over 12 millioner kopier alene. I en tweet i går kunne spillets far – Markus Persson – stolt avsløre at Minecraft nå har solgt over 15 millioner kopier på den originale PC-plattformen.

Spillet er også tilgjengelig på Playstation 3, og versjoner for nestegenerasjonskonsollene Xbox One og Playstation 4 er også underveis. Dermed er det rimelig å anta at suksessen for Minecraft bare vil fortsette.

sitat"The original Minecraft has sold 15 million copies! Time to celebrate! pic.twitter.com/JRdm4eFF6k— Markus Persson (@notch) April 29, 2014"

Denne videoen forteller deg alt du trenger å vite om Minecraft:
Hele historien til indie-suksessen er dokumentert på YouTube »

(Kilde: Ubergizmo)

annonse

Les også