Nyhet

Dødens nummer slettes

Bulgarske mobilselskaper har besluttet å suspendere mobilnummeret 0888 888 888 fordi alle de tre som har hatt nummeret de siste ti årene er døde. Det melder den britiske avisen Telegraph.

To, kanskje tre, drap
Den første som brukte mobilnummeret var Mobitels egen administrerende direktør Vladimir Grashnov. Han døde av kreft i 2001 i en alder av kun 48 år. Grashnov hadde på ingen måte en klanderverdig adferd, men rykter skal ha det til at han ble radioaktivt forgiftet av en rivaliserende konkurrent.

Den neste som overtok nummeret var den 31-år gamle mafiabossen Konstantin Dimitrov nummer 0888 888 888. Han ble skutt og drept i Nederland i 2003, der han skulle overse smuglerimperiet sitt verdsatt til om lag 500 millioner pund. Russisk mafia stod trolig bak dette drapet.

Den tredje og siste eieren av det uheldige mobilnummeret var Konstantin Dishliev. Han jobbet i et eiendomsmeglingsfirma, men smuglet store mengder kokain på si. Han ble også skutt og drept, dog i Bulgarias hovedstad Sofia, etter at kokain til en verdi av rundt 130 millioner pund hadde blitt snappet opp på vei fra Colombia. Dette skjedde i 2005.

Et nummer som ikke er i bruk
Siden 2005 har 0888 888 888 ikke vært i bruk, men det har heller ikke blitt tildelt noen andre fordi politiet har etterforsket Dishlievs smuglernettverk. Nå har operatørene bestemt seg for å suspendere nummeret for godt. Ringer man nummeret får man beskjed om at eieren ikke har nettverksdekning.
En talsperson for det bulgarske mobilselskapet Mobitel uttalte følgende om det beryktede nummeret: - Vi har ingen kommentar. Vi uttaler oss ikke om individuelle numre.

Les også
Jackos død satte mobilsurferekord
Les også
Dødelig mobilvåpen
Les også
Steve Jobs ble erklært død
annonse