Tek.no

Nyhet

Rekorden er slått. Igjen.

Det kan bli vanskelig å betjene CVMV-DV59 for folk med store hender
25 Mai 2011 09:13

Gadgetprodusenten Chinavision har nettopp sluppet det de selv hevder er verdens minste kamera. CVMV-DV59 måler mikroskopiske 25x23x25 mm, og er da noe mindre enn Chobi CamOne, som vi skrev om 26. januar i år.

I tillegg til å være noe mindre enn konkurrenten, skal det også på papiret være bedre. CVMV-DV59 kan levere JPEG-bilder med opptil åtte megapiksler oppløsning, selv om CMOS-sensoren kun har to megapiksler til rådighet. De resterende pikslene interpoleres. Kameraet har også en videofunksjon som kan levere HD-opptak i 1280 x 720 piksler og 30 bilder i sekundet. I motsetning leverer Chobi CamOne kun VGA-oppløsning, det vil si 640 x 480 piksler) på video. CVMV-DV59 har derimot ikke utskiftbar optikk, som Chobi CamOne kan skilte med.

Produsenten skryter av at all kameraoperasjon kan gjøres med en knapp. Du presser ned to sekunder for å slå det på, fire for å slå det av. Press ned en gang for å ta bilde og hold inne to sekunder for å starte opptak av video. Dette kan potensielt by på problemer ettersom at det er fare for å slå av kameraet når du vil ta opp video.

CVMV-DV59 tar opp på microSD-kort, har innebygd mikrofon og en USB-port for filoverføring og lading av lithium-batteriet. Prisen for denne mikroskopiske herligheten er på 31,59 euro på produsentens hjemmeside, eller ca. 250 norske kroner. Du må altså regne med å betale fortollingsgebyr og mva for å få den inn i landet. Til sammenligning koster Chobi CamOne i underkant av 700 norske kroner.

Les også: verdens minste systemkamera

Les også
Ultra-HD-kamera med sensor på 33 megapiksler
annonse

Les også