Til hovedinnhold

Snart får du musikk i Android Market

Se bildene av Googles nye tjeneste.

Slik skal Google Music-delen av Android Market se ut.
Det kan hende Google vil dele ut gratis musikk gjennom tjenesten.

Søkekjempen Google har akkurat sendt ut invitasjoner til lansering onsdag 16. november. De fleste forventer at lanseringen vil handle om musikktjenesten Google Music. Allerede nå har skjermbilder fra tjenesten lekket.

Det er nettstedet technodroidve.com som bringer bildene som skal stamme fra en HTC Inspire 4G.

Etter alt å dømme vil tjenesten bli lagt inn som en del av Android Market. Dette er ikke helt ulikt det brukere av iTunes på PC opplever med App Store. Forskjellene er først og fremst rekkefølgen på lanseringen og at Google samler de to tjenestene også på telefonen. Apple drev som kjent med musikk lenge før de drev med apps, og på iPhone er App Store og iTunes to forskjellige ikoner.

De samme prisene som konkurrentene

Logoen for Android Market er i dag en grønn handlepose med en Android-bot på. I Google Music-delen tjenesten er logoen blitt oransje.

Google music ser ut til å inneholde store mengder informasjon om musikk, og lenker mellom liknende musikk. Prisene ser ut til å ligge på omtrent det musikktjenestene tar i dag, altså mellom 6 og 12 kroner per sang.

Noe musikk gratis?

Det ser også ut til at tjenesten vil ha en egen seksjon for gratis musikk, og et av skjermbildene viser "Free Song of the Day". Dermed kan det hende Google legger opp til å dele ut gratis musikk på tjenesten.

Foreløpig har ikke Google med seg alle plateselskapene på tjenesten. Det er bare Universal Music Group som har signert avtale med søkegiganten. Sony Music og Warner Music skal fortsatt være i forhandlinger.

EMI ble nylig solgt til eierne av Universal Music, Vivendi. Siden Universal allerede har avtaler klare med Google, kan det bety at EMIs artister raskt dukker opp i tjenesten. Blant disse er store navn som Beatles, Pink Floyd og Coldplay.

Usikkert om tjenesten kommer til Norge

Tradisjonelt har musikktjenester brukt ganske lang tid på å komme til Norge. Det er foreløpig ikke kjent om Google Music kommer til Norge med en gang, eller om vi må vente. Foreløpig er tjenesten under Beta-testing for amerikanske brukere.

(Kilder: cnet.com, androidandme.com, aftenposten.no, technodroidve.com)

annonse