Tek.no

Nyhet

Høring om norske domenenavn

8 Mar 2010 08:00

Per i dag er det kun virksomheter med norsk organisasjonsnummer som kan registrere domenenavn som ligger under toppdomenet .no. Privatpersoner får kun lov å bruke toppdomenet dersom de regisrerer et enkeltpersonsforetak slik at de får et organisasjonnummer.

Fredag startet en høring om hvordan nåværenede regler skal endres, det vil si om privatpersoner skal kunne registrere et domenenavn under toppnivådomenet .no. Det er Norid som inviterer til høringen, det vil si selskapet som administrerer tildeling av norske domenenavn.

Privatpersoner har fra før av lov til å registrere domene under priv.no, men spøsmålet er nå om reglene skal åpne for at privat registrering under .no også.

Videre er det spørsmål om det skal være noen begresningen i forhold til hvor mange domenenavn hver enkelt person skal få lov å ha, og hvordan overgangen til nye regler skal skje. Det foreslås å sette grensen til fem domenenavn per person.

Norid mener at denne endringen gir flere muligheter for nettbrukere, blant annet for en egen e-postadresse, uavhengig av arbeidsgiver og nettleverandør. Både Danmark, Finland og Sverige har allerede åpnet for at privatpersoner skal kunne registrere domenenavn.

Selve høringen finner du på norid.no, og er åpen for alle. Fristen er satt til 17. mai 2010.

(Kilder: Digi.no, VG Nett)

Les også
Nå starter salget av nye toppnivådomener
Les også
Nå kan du snart få privat domene
Les også
Google Chrome dropper http://
Les også
Nrk.no blir reklamefri
Les også
Ny avgift på bredbånd?
Les også
Kaos i domeneregistrering
Les også
Åpner for hotmail.no-adresse
annonse

Les også