Til hovedinnhold

80-tallsboks vender tilbake

NextGenTel lanserer ny versjon av Moviebox.

Ezzex / Wikimedia Commons

På 1980-tallet var det videokassetter som gjaldt, men ikke alle hadde råd til de dyre avspillerne. Her kom Moviebox inn i bildet, med et tilbud om å leie både maskin og film for en billig penge.

På det meste var 35 000 maskiner leid ut i Norge, og Movieboxen har fått mye av æren for at markedet for leiefilm eksploderte.

Nå kan en ny «eksplosjon» være på vei, ettersom bredbåndsleverandøren NextGenTel lanserer en ny maskin med Moviebox-navnet.

Ikke VHS, men ...

Den nye Movieboxen skal ikke spille av slitne VHS-kassetter, men gir deg derimot tilgang til en video-on-demand-tjeneste hvor du kan se filmer fra nettet.

I likhet med den originale 80-tallsmaskinen, kommer nye Moviebox i form av en fysisk boks. Her skal du få tilgang til 4000 filmer over nett, fra leverandører som SF og Nordisk film.

Du leier boksen på månedsbasis, men noen pris er foreløpig ikke avslørt.

Tilbud for alle

NextGenTel lanserte sin første video-on-demand-tjeneste for ti år siden, og utfordringen den gangen var å koble datamaskinen til TV-en, slik at du kunne få en mer fullverdig filmopplevelse.

Filmleien over nett tok for NextGenTel først av da de lanserte IPTV i 2005. Selskapet mener at en fast tilkobling til TV-en og enkel styring via fjernkontrollen er den måten forbrukerne foretrekker å leie film på.

Lanseringen av Moviebox og den virtuelle videobutikken er hovedsakelig ment for andre kunder som ikke ønsker å bytte fra sin nåværende leverandør til NextGenTel.

Fortsatt tro på storskjermen

– Vi tror publikum fremover i større grad vil streame film fremfor å leie. Og vi tror fortsatt på den gode filmopplevelsen, med stor skjerm og god lyd, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i NextGenTel, Morten Ågnes, i en pressemelding.

– Det at man etter hvert ser film på både smarttelefoner, nettbrett og dataskjermer betyr ikke at man ikke også setter pris på en ordentlig filmopplevelse hjemme i TV-stuen.

(Kilde: Pressemelding)

annonse