Tek.no

Nyhet BLØFF: – De smarte bruker Opera

BLØFF: – IQ avgjør hvilken nettleser du velger

Undersøkelse kobler intelligens mot nettleservalg.

2 Aug 2011 13:00

En ny undersøkelse utført av det kanadiske selskapet Aptiquant viser at de med høy Intelligence Quotient (IQ), har størst sannsynlighet for å bruke nettleseren Opera. Lavere intelligens øker sannsynligheten for at du bruker en av samtlige Internet Explorer-versjoner.

Opera er langt fra den raskeste nettleseren der ute og det norske selskapet sitter med med en markedsandel på bare 2,14 %.

Det er viktig å bemerke seg at undersøkelsen viser at de med høy IQ, har høy sannsynlighet for å velge Opera, og motsatt for Internet Explorer. Den viser ikke at de som er bruker Internet Explorer er dumme.

Det er over 100 000 frivillige som har deltatt i undersøkelsen. Det skal imidlertid ikke være snakk om en utvalgt testgruppe. Deltagerne har gjennomført en IQ-test på nett, mens selskapet har lagret informasjon om hvilken nettleser som ble benyttet for å gjennomføre testen.

Motsetter seg endringer

– Studien viser et betydelig forhold mellom et individs kognitive evner og deres valg av nettleser. Testresultatene viser at individer på den lavere delen av IQ-skalaen motsetter seg å bytte eller oppgradere nettleseren, sier selskapet i undersøkelsen.

Operas brukere har gått fra å være de med lavest IQ i 2006, til å bli de med høyest i 2011. Brukere av Camino og Internet Explorer med Chrome Frame er også blant de som kommer «godt ut» i undersøkelsen.

På den nedre delen av skalaen finner vi samtlige versjoner av Internet Explorer, fra versjon 6 til 9.

Firefox, Chrone og Safari ligger godt samlet i midten.

Trues med søksmål

Kort tid etter at resultatene av undersøkelsen ble gjort kjent, ble Aptiquant truet med søksmål av en rekke Internet Explorer-brukere. Dette kunngjør selskapet i en egen pressemelding.

Selskapets administrerende direktør, Leonard Howard, sier han har mottatt hat-mail dagen lang.

– Jeg vil understreke at rapporten ikke sier at hvis du bruker Internet Explorer, har du lav IQ. Det rapporten faktisk sier at at hvis du har en lav IQ, er sannsynligheten høy for at du bruker Internet Explorer, sier Howard.

Selskapet uttaler at de ikke føler seg truet av søksmålene, og peker til at de har mer enn nok datagrunnlag og logger for å dokumentere påstandene i undersøkelsen.

– En seier i rettssystemet vil bare gi undersøkelsen et «godkjent»-stempel og mer kredibilitet, avslutter Howard i pressemeldingen.

Dette er nettleserne dere bruker

Blant Hardware.nos lesere er det en relativt jevn fordeling av nettleser-bruken i forhold til tallene på verdensbasis.

Forrige uke brukte 30,5 % av leserne våre Firefox, mens 23,3 % benyttet Chrome. Opera stod for 12,7 %, mens Apples Safari stod for 8,1 % av trafikken. IE med Chrome Frame, som kommer høyt ut i undersøkelsen, benyttes bare av 0,1 % av våre lesere.

(Kilde: Aptiquant)

Les også
Dette er Norges «ukjente» superselskap
Les også
Nettleser-sammenlikningen var en bløff
Les også
Nettlesere
Les også
Opera sure på Google
Les også
Snakk til nettleseren din
annonse