Til hovedinnhold

Googles storlansering utsatt på grunn av uvær

Dette er produktene vi tror ville blitt lansert i dag.

Tech.onliner.by

I dag, den 29. oktober, skulle egentlig Google hatt et større pressearrangement i New York. Arrangementet er nå avlyst på grunn av uværet "Sandy" som ventes inn over USAs østkyst i dag.

New Yorks ordfører Andrew Cuomo har erklært unntakstilstand i New York, og beordret evakuering av rundt 400 000 mennesker.

Google har ikke gått ut med noen ny dato for arrangementet, men det har vært en masse rykter i forkant av lanseringen – og mye av dette er allerede mer eller mindre bekreftet. Her er de heteste tipsene om hva som vil komme:

En av de viktigste nyhetene som antagelig ville blitt lansert i kveld, men som nå er utsatt, er Android 4.2. Android 4.2 har lenge blitt omtalt som Key Lime Pie, men de siste ryktene skal ha det til at Android-versjonen beholder dagens Jelly Bean-navn.

Les også: Ny Android og nye Nexus-er i November?

Nye funksjoner

To av de nye funksjonene i Android 4.2 skal være døpt "Content in the Center" og "Tablet Sharing". Førstnevnte skal ifølge ryktene dreie seg om innhold fra Google Play blir tilgjengelig direkte på hjemmeskjermen gjennom en widget.

Tablet Sharing skal være en funksjon for å bytte mellom brukerkontoer på samme nettbrett. Navnet antyder at funksjonen muligens ikke vil bli tilgjengelig for telefoner.

Skal vi tro på ryktene er ikke en ny Android-versjon det eneste Google har på tapetet. To nye enheter er også ventet; en ny Nexus-telefon fra LG og et nettbrett som også bærer Nexus-navnet fra Samsung.

Det er ventet at LG Optimus G vil komme i en Nexus-utgave.Foto: LG

Optimus-Nexus

Det har i lang tid gått rykter om at LGs supertelefon Optimus G vil komme i en Nexus-utgave, og det er denne som nå skal ha fått navnet Nexus 4.

Telefonen er svært kraftig spesifisert, med en 4,7 tommer stor HD-skjerm, et forholdsvis stort batteri og den kraftigste systembrikken som er å få tak i i dag; Qualcomm Snapdragon S4 Pro.

Den nye Snapdragon-brikken har fire prosessorkjerner som kjører med en klokkehastighet på 1,5 GHz. Til å hjelpe seg har den fått 2 gigabyte arbeidsminne. Det skal være 16 gigabyte lagringsplass på telefonen, men det er foreløpig ikke kjent om den får minnekortplass.

Samsung vil antakeligvis slippe et helt nytt nettbrett, mens Asus er ventet å slippe Nexus 7 med større lagringsplass og støtte for SIM-kort.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Nettbrett fra Samsung

Asus lager det som per i dag er det eneste referansenettbrettet for Android – Nexus 7. Ut fra navnet skulle man kanskje tro det var Asus som stod for Nexus 10 også, men slik er det ikke, ifølge ryktene.

Samsung har fått jobben med å lage et virkelig heftig nettbrett med ti tommer stor superoppløst skjerm. 2560 x 1600 piksler skal være oppløsningen, altså langt flere punkter enn i den nye iPad-skjermen som har 2048 x 1536 piksler.

Foruten at Nexus 10 vil være utstyrt med Android 4.2 må vi nok vente en stund på å få vite de øvrige spesifikasjonene.

Helt stille er det imidlertid ikke fra Asus. Dagens Nexus 7 har nemlig forholdsvis begrenset med lagringsplass, og den fins ikke i 3G-utgave. Utgaver av Nexus 7 med 32 gigabyte lagringsplass og støtte for mobilnett skal visstnok også være planlagt.

Les også: Test av Google Nexus 7 fra Asus

annonse