Til hovedinnhold

Bekrefter at Nokia jobber med nettbrett

Designsjef lover at nettbrettet vil skille seg ut fra alle andre iPad-utfordrerne.

Nokias designsjef Marko Ahtisaari bruker en tredjedel av tiden sin på å utvikle et nettbrett for Nokia. Det er Reuters som skriver dette, og viser til et intervju med det finske magasinet Kauppalehti Optio.

Ifølge det finske magasinet bekrefter Ahtisaari at Nokia jobber med et nettbrett, og sier at nettbrettet vil skille seg ut fra alle de hundrevis av iPad-utfordrere som finnes på markedet i dag.

Nokias toppsjef Stephen Elop har tidligere sagt at produktkategorien nettbrett er interessant for Nokia, men at de må gjøre noe annet enn alle konkurrentene.

Windows 8-nettbrett fra Nokia?

– Vi fortsetter å følge nettbrettene med stor interesse, men har ikke annonsert noe ennå, sa en talsmann for Nokia til Reuters.

Enkelte i bransjen venter at Nokia vil lansere et nettbrett basert på Microsofts Windows 8-plattform senere i år. Ifølge DigiTimes skal kilder ha det til at Nokia kommer til å outsource produksjonen av et 10-tommers nettbrett med en ARM-basert tokjerneprosessor fra Qualcomm til den Taiwanske produsenten Compal Electronics. Isåfall kan det kanskje være snakk om den nye Qualcomm Snapdragon S4-systembrikken, men det er selvfølgelig fortsatt bare spekulasjoner.

Les også: Android-nettbrettene vil danke ut iPad

(Kilder: Reuters og Digitimes)

annonse