Tek.no

Nyhet

Hva er det Nokia holder på med nå?

Restene av den finske mobilgiganten skal lansere i morgen.

17 Nov 2014 17:06

Da Nokias mobildivisjon ble solgt til Microsoft tidligere i år, var det nok mange som antok at det ville ta en stund før vi så ny forbrukerelektronikk fra restene av den finske mobilgiganten. De siste dagene har det imidlertid vist seg at noe er på gang.

Nettstedet The Verge melder nemlig at Nokia-sjef Ramzi Haidamus vil lisensiere ut merkevaren til andre elektronikkprodusenter. Målet skal være at produktene skal føles og se ut som Nokia-produktene som vi kjenner fra før. Haidamus bemerket at selskapet faktisk vil påbegynne strategien allerede i løpet av dette kvartalet. Nå har selskapet lagt ut dette bildet på sin Twitter-konto:

Akkurat hva det er er slett ikke godt å si, men det lanseres etter alt å dømme under den finske konferansen Slush i morgen. Her møtes teknologibedrifter og oppstartselskaper for å vise frem det de måtte ha av nyheter og strategier.

Foreløpig har ikke Nokia lov til å bevege seg inn i smarttelefonproduksjon. Avtalen med Microsoft går ut på at selskapet må holde seg vekke fra dette området gjennom hele 2016, før de igjen kan lage noe som konkurrerer direkte med Lumia-modellene som nå er på Microsofts hender.

Microsoft på sin side er i full gang med å fase ut Nokia-merket fra sitt utvalg, og har allerede lansert sin første telefon med Microsoft-logoen på.

Følg med fra 11.25 i morgen

Akkurat hva de er i ferd med å lansere er dermed helt i det blå, og vil ikke bli avslørt før i morgen. Ser vi på konferanseoversikten har Nokias produktsjef, Sebastian Nyström, en oppsatt taletid klokken 11.25 i morgen, med tittelen «What's next for Nokia».

En skal heller ikke se bort fra at det kan komme informasjon i åpningstalen som begynner klokken 10. Der skal den finske statsministeren tale, sammen med en ukjent gjest. Med tanke på Nokias tidligere størrelse både som arbeidsgiver og bidragsyter til den finske statskassen, er det ikke helt usannsynlig at gjesten er nettopp fra Nokia.

Uansett hva som skjer følger vi med i løpet av morgendagen, og bringer deg nyhetene så fort de dukker opp.

Foreløpig er det Lumia 930 som er den siste toppmobilen på markedet under Nokias varemerke. Testen av Lumia 930 kan du lese her.

(Kilder: @nokia/Twitter.com, theverge.com, slush.org)

Les også
Nå staker Nokia ut kursen tilbake til mobilene
Les også
Apple blir neppe alene: Prisene på elektronikk vil øke i år
Les også
Microsoft Lumia 1030 kan sette ny megapikselrekord
Les også
Her er den første rene Microsoft-telefonen
Les også
I morgen slipper Microsoft en stor telefonnyhet
Les også
Her er noen av historiens merkeligste mobiler
Les også
Nå må du si farvel til Nokia-mobilene
annonse

Les også