Til hovedinnhold
NyhetNå kan du videochatte med fremmede på Facebook

Napster-gründere lanserer Airtime

Nå kan du videochatte med fremmede på Facebook.

Nylig presenterte de to Napster-grunnleggerne Sean Parker og Shawn Fanning den nye tjenesten Airtime. Airtime kan best beskrives som en blanding av Chatroulette og «hangouts» fra Google+, og dette skal bli brukt på Facebook.

Tjenesten lar deg komme i kontakt med venner eller tilfeldige mennesker, slik at du kan videochatte med dem. Helt tilfeldig blir det nok ikke, da du kan skrive inn dine interesser og deretter komme i kontakt med andre som deler de samme interessene som deg.

Inspirert av Chatroulette

Skjermbilde av Airtime.Foto: Airtime, All Rights Reserved

Airtime kjører som en Facebook-applikasjon med en splittet skjerm, hvor du befinner deg på venstre side og chattepartneren din til høyre. Chatten er anonym, inntil du eventuelt velger å tilføye motparten som venn på Facebook. En versjon for mobile enheter er under utvikling.

Sean Parker er kjent for sin rolle i opprettelsen av Facebook, og sammen med Shawn Fanning innrømmer han at inspirasjonen til Airtime stammer fra Chatroulette. Begge har vært involvert som rådgivere i denne tjenesten, og Fanning har også jobbet for Chatroulette.

Blotting

Det er knyttet store forventninger til Airtime, og det kan få folk til å tenke nøyere etter hva de «liker» på Facebook. Det er nemlig denne informasjonen Airtime benytter for å koble deg opp mot fremmede brukere.

Om tjenesten blir populær gjenstår å se. Et potensielt problemområde, som også er utbredt på Chatroulette, er misbruk fra enkelte brukere. Blotting er ikke et ukjent fenomen, men om dette blir et problem på Facebook er ennå for tidlig å si.

Bli vår fan på Facebook!

Sjekk ut Airtime hos Airtime.com.

Se presentasjonen av Airtime på YouTube:

(Kilde: Pressemelding)

annonse