Til hovedinnhold

Robotstøvsugerne takler endelig hjørner

Nå klarer de små hjelperne å komme til takket være kløktig design.

Samsung / Flickr

Mange av oss har åpnet dørene for robotstøvsugeren de siste årene. Den lille, runde rengjøreren piler rundt omkring på gulvet og gjør det vi ikke gidder – å støvsuge.

Likevel har ikke alt bare vært fryd og gammen med de små hjelperne. De er ikke verdens smarteste, de setter seg fast noen ganger og klarer ikke å gjøre rent i hjørnene på grunn av sine runde former.

Nå kommer de sørkoreanske elektrogigantene Samsung og LG med nye løsninger, som forhåpentligvis kan bidra til å gjøre hjørnene skinnende rene i de tusen hjem.

Pop-up-børste fra Samsung

Smart Tango Corner Clean har pop-up-børster som når bort til hjørnene.Foto: Samsung / Flickr

Samsung har vært først ute med å presentere sin nye støvbekjemper i forkant av elektronikkmessen CES 2013 i Las Vegas.

Smart Tango Corner Clean beholder den sirkulære formen, men bytter ut de statiske sidebørstene med det Samsung hevder er verdens første pop-up-børste. Dette øker rekkevidden til roboten, og gjør det dermed mulig for den å nå fram til de støvete hjørnene.

Ellers har roboten Samsungs Visionary Mapping System, med et kamera montert i front. Dette systemet kartlegger ruten roboten tar på gulvet, og videre kan du programmere og lese feilmeldinger på en innebygd LCD-skjerm.

Verken pris eller lanseringsdato er frigitt foreløpig, men det er ventet at mer blir gjort kjent på CES neste uke.

Firkant fra LG

Hom-Bot Square er litt mindre rund i formen, og takler derfor også hjørner.Foto: LG

Det er litt flere detaljer å spore hos LGs nye tilskudd i markedet for robotstøvsugere. Hom-Bot Square har, som navnet antyder, en mer firkantet form enn sine runde robotfettere rundt omkring i verden.

Denne skal også vises fram på CES 2013, hvor den blant annet vil framføre dansenumre ved siden av den mer tradisjonelle rengjøringen.

Hom-Bot tar i bruk LG-systemet Corner Master, som blant annet inkluderer bedre sensorer og lengre børster for å nå de vanskelige stedene. Ultrasoniske og infrarøde sensorer orienterer roboten i henhold til hindringer, og Dual Eye 2.0-kamerasystemet kan videre skanne og kartlegge selv mørklagte rom.

Lik oss på Facebook

Andre nyttige funksjoner inkluderer et forholdsvis lavt støynivå på 60 dB, et filter som skal skille ut støv fra luftpartikler og forhindre vond lukt, en læringsfunksjon, stemmestyring og et batteri med lenger levetid.

Robotene vises som nevnt fram for første gang neste uke, og dermed er det kanskje ikke lenge igjen til du kan få fatt i en av disse krabatene og endelig få skikk på hjørnene.

(Kilder: Flickr / Samsung, LG)

annonse