Til hovedinnhold

Denne Smart-TV-en kjører Android

26 tommer stor Ice Screen vist fram i Kina.

Markedet vokser for smart-TV-er og smarttelefoner, det vil si TV-er og mobiltelefoner med Internett-tilgang, grafisk brukergrensenitt og adgang til diverse apper og innhold. Kineserne ønsker også å være med på leken, og vil ikke overlate alle markedsandeler til sørkoreanerne, japanerne, taiwanerne og amerikanerne.

Derfor har den kinesiske Internett-giganten Tencent og den kinesiske TV-produsenten TCL Multimedia slått sammen kreftene for å produsere denne smart-TV-en, som kjører på det mobile operativsystemet Android (som riktignok er amerikansk).

– Først i sin størrelse

Den 26 tommer store TV-en har fått navnet Ice Screen (en mulig henvisning til Android 4 Ice Cream Sandwich), og skal ifølge selskapene være det første mobile og nettskybaserte underholdningssystemet i verden med såpass stor skjerm.

De to kinesiske selskapene skryter av fire kjerneelementer i forbindelse med TV-en: Stor og portabel skjerm, en rask videoavspiller, et stilsikkert musikk- og fotoalbum, samt høyoppløselig videokommunikasjon.

Starten på lukrativt samarbeid?

Android-operativsystemet kontrolleres ved hjelp av en infrarød fjernkontroll, og er drevet av en tokjerners Cortex A9 1 GHz-prosessor, sammen med GPU-en Mali 400 for behandling av video og grafikk.

Ellers byr TV-en på 4 GB RAM, en oppløsning på 1366 x 768 piksler, WiFi-tilkobling og innganger for microSD-minnekort, USB og HDMI, samt en hodetelefoninngang på 3,5 millimeter.

Prisen i Kina begynner på rundt 1840 kroner når TV-en blir lansert 3. september. Det er tvilsomt at den dukker opp i Norge, men samarbeidet mellom Tencent og TCL kan være starten på et større samvirke i framtiden.

(Kilder: Pressemelding, Engadget Chinese)

Les også
LG bekrefter 84 tommers 4K-TV i Europa
Les også
Apple satser på TV i Norge
Les også
Få 7000 filmer rett på TV-en
Les også
– Apple vinner TV-krigen
Mer om
annonse