Tek.no

Nyhet

Nå kan du få bedre iPhone

Se hva som er nytt i versjon 6 av Apples operativsystem for
mobiltelefoner.

iStockPhoto

I kveld blir det mulig å oppdatere iPhone og iPad til den nyeste versjonen av Apples operativsystem, iOS.

Ettersom betaversjonen av iOS 6 har vært kjent en stund, er de fleste av nyhetene i iOS6 allerede kjent.

Les også vår artikkel om iOS6 i beta.

Svakere kartapplikasjon

Blant de mest åpenbare nyhetene er skiftet fra Google Maps til kart utarbeidet i samarbeid med TomTom. Da vi først sammenliknet kartene viste det seg imidlertid at dette var alt annet enn en forbedring for oss som bor i Norge.

iOS 6 får helt nye kart, utviklet av TomTom.Foto: Apple

Etter hvert er detaljnivået blitt noe bedre, men hvor godt det er i dagens versjon gjenstår å se. Det gjenstår også å se om noen av de norske byene får den nye "flyover"-funksjonen som gir deg en ganske fancy fotorealistisk 3D-visning av bygningene i en by.

iOS6 skal også gi bedre integrasjon av Facebook, samtidig som FaceTime (videosamtaler mellom iPhone-er) nå også kan gjennomføres i mobilnettet (Edge eller 3G).

Bildedeling og billett-mappe

Det er kommet en ny funksjon for deling av bilder (fotostreaming), og applikasjonen Passbook, som holder orden på kuponger og billetter.

E-post-programmet har fått en VIP-funksjon, som betyr at du kan samle dine viktigste kontakter i en gruppe og velge om du bare vil se e-post fra avsenderne i gruppen.

Slik sjekker du om det har kommet oppdatering til din enhet.

Bruker du Safari og iCloud, vil du kunne åpne nettsider på en iOS-enhet, og fortsette surfingen på en annen. iCloud husker hvilke sider du har åpnet, og plasserer fanene på nettleseren i dine andre iOS-dingser.

Slik oppdaterer du

I skrivende stund er iOS6 ennå ikke tilgjengelig, men rundt klokken 19 i kveld skal den være klar for nedlasting.

For å oppdatere, går du til Innstillinger, Generelt og velger Oppdatering. Får du meldingen "Programvaren er allerede oppdatert", må du prøve igjen senere.

Husk å sikkerhetskopiere enheten før du begynner. Det gjør du enten ved å gå inn på Innstillinger og iCloud og merke av for "iCloud-sikkerhetskopi". Trykk Sikkerhetskopier nå for å sikkerhetskopiere. Du kan også sikkerhetskopiere (og oppdatere) ved å koble iPhone-en eller iPad-en til PC-en via en kabel, og bruke iTunes.

Her kan du lese om flere nyheter i iOS 6.

Les også
10 tips til iPhone-proppene dine
Les også
Dette mangler i iPhone 5
Les også
Vi har prøvd nye iPhone 5
Les også
Her er de råeste smartmobilene
Les også
Slik kan iPhonen din bli med iOS 6
annonse

Les også