Tek.no

Nyhet

Orkanen Sandy ga rekordtall for Twitter

Glem Super Bowl, det skal en skikkelig storm til for å nå slike tall.

Hardware.no/Twitter/wikipedia
Niklas Plikk
5 Nov 2012 16:23

Da Sandy-stormen traff USAs østkyst forrige uke gikk store deler av det amerikanske nettet ned. Gater flommet over av vann, elektrisiteten forsvant og millioner av mennesker ble rammet av den fryktelige stormen.

Stor interesse

Under både kriser, katastrofer og andre store hendelser, blir Twitter raskt en viktig kommunikasjonskanal. Stormen Sandy er intet unntak, den førte nemlig til rekordmange «tweets», korte meldinger på tjenestens nettsider, som var merket med stikkordet «Sandy». Da stormen slo ut strømnettet i New York skal antallet mobilmeldinger ha økt drastisk, og totalt ble over 20 millioner beskjeder lagt ut på Twitter med «Sandy»-stikkordet.

I tillegg til at rekordmange skrev beskjeder om stormen, skal antallet brukere som oppdaterte listen over tweets ha doblet seg, sammenlignet med de tidligere dagene. Folk var altså veldig opptatt av å få de nyeste beskjedene, og lese hva som skjedde i de mørklagte byene langs østkysten.

Vanligvis er det Super Bowl-finalen i amerikansk fotball som pleier å engasjere Twitter-brukerne mest. Da finalen gikk av stabelen i februar i år ble det skrevet om 13,7 millioner ganger på Twitter.

(Kilde: Reuters)

Les også
Fire ganger flere finner har superbredbånd
Les også
Disse delene av Internett ble ødelagt av orkanen
Les også
Slik blir IT-framtiden
annonse

Les også