Tek.no

Nyhet

Del bildene dine på direkten

WiFi-kamera fra Panasonic.

19 Juli 2012 09:00

I dagens digitale mediehverdag har det blitt viktigere og viktigere å kunne holde seg oppdatert på nett, og dele begivenheter og bilder via sosiale medier. Ofte er det mobilen som blir brukt for å dokumentere tingene som skjer i hverdagen, fordi ting skal skje så raskt som mulig og i øyeblikket.

Tradisjonelle kameraer krever at bildene må overføres til en datamaskin før de kan deles på nett, noe som kan oppleves som tungvint for de som gjerne vil ha bilder av piknikkturen direkte på Facebook mens man ennå sitter i parken. Stadig flere kameraprodusenter velger derfor å lage kameramodeller med innebygd WiFi-modul, slik at man kan overføre bildene direkte til mobilen eller ut på nett via trådløse nettverk. Panasonic har kastet seg på denne trenden, og i dag har de sluppet et nytt WiFi-kamera med navnet LUMIX SZ5.

Les også: Dette kameraet styrer du med mobilen

Panasonic LUMIX SZ5

Med det nye kompaktkamera fra Panasonic er det foto som sosialt medium som står i sentrum. Kameraet kan koble seg til trådløse nett, og via en egen app til Android og iOS kan man bruke mobilen til stort sett det meste. Man kan dele bildene via sosiale medier som Picaza, Facebook, Flickr, Youtube og Twitter, eller med kompatible enheter hjemme som Panasonics egne VIERA TV. Med en smarttelefon kan man for eksempel få LiveView på telefonen, zoome eller ta bilder ved å trykke på telefonskjermen. Er telefonen i tillegg utstyrt med en GPS-modul kan denne brukes for å geotagge hvor bildene er tatt.

Les også: Panasonic blir trådløs

Selve kameraet er utstyrt med en bildebrikke med 14 megapiksler. Optikken har 10x zoom, som strekker seg fra 25 mm på vidvinkel til 250 mm på full tele tilsvarende 35 mm format. Største blender på vidvinkel er f/3.1, og f/5.9 på full tele. LUMIX SZ5 er også utstyrt med videofunksjon, men man må nøye seg med en oppløsning på 1280 x 720. Hva angår teknisk informasjon om skjermstørrelse og oppløsning, har Panasonic ikke nevnt dette i sin pressemelding, så disse detaljene må vi komme tilbake til når Panasonic har frigitt mer info om kameraet.

Panasonic LUMIX SZ5 vil være tilgjengelig i fargene sort og hvitt. Når kameraet blir tilgjengelig for salg og hva det vil koste har heller ikke Panasonic gitt oss noen informasjon om, så det vil vi også komme tilbake til når dette blir kjent.

Kilde: Pressemelding fra Panasonic

Les også: Trådløs minnekortstandard avkledd

Les også
Panasonic Lumix DMC-LX7: Supert kompaktkamera
Les også
Panasonic DMC-G5: Et kraftig forbedret kamera
Les også
Canon lanserer speilløst kamerasystem
Les også
Styr kamera med håndbevegelser
Les også
Fujifilm reduserer prisene
Les også
Sikker vinner
Les også
Henger ut bildetyver på nett
Les også
Dette kameraet byr på en overraskelse
Les også
Bruker roboter til å ta bilder under OL
annonse

Les også