Nyhet

Ha hele opplysningen i lomma

Den nye tjenesten baserer seg på 3G-teknologi, og er en av de første virkelig nyttige tjenestene som tar i bruk den nye, raske teknologien. Tjenesten Mobilsøk 3G gjør det mulig for brukerne å se hvem som ringer, uavhengig av om kontakten er lagret på mobilen eller ikke.
Teleavisen brukte Mobilsøk 3G for å finne tak i selskapet bak den nye tjenesten, Mobile CTI. Resultatet var upåklagelig, og daglig leder Inge Andre Sandvik besvarte samtalen nærmest med å si ”Hei Janne i Teleavisen”.
Utenfor sandkassen
Den nye tjenesten er en videreutvikling av java-applikasjonen Mobilsøk som ble lansert i fjor.
Hovedforskjellene på den enkle java-baserte versjonen av Mobilsøk og den nye avanserte versjonen er at automatiske søk er en sentral funksjon i den nye applikasjonen, og at du kan gå inn og søke opp tapte anrop direkte fra et eget menyvalg.
I tillegg har kartfunksjonen blitt kraftig oppgradert, slik at du lettere kan navigere deg frem og finne ut hvor du skal – ut fra et enkelt søk.
- Vi ønsker å holde et høyt tempo på nye tjenester, og lanserte først java-applikasjonen for å nå ut til mange kunder, sier Sandvik til Teleavisen.
Men java har fortsatt mange begrensninger, så for å kunne få til tettere integrasjon med mobiltelefonen, har Mobile CTI nå laget en egen versjon som ikke er java-basert: Verdens første øyeblikkelige opplysningstjeneste.
- Med java ble vi tvunget til å leke i sandkassa. Vi ville leke utenfor sandkassa, og det kan vi nå, ler Sandvik.
Se hvem som ringer
I følge undersøkelser utført for Opplysningen 1881 og selskapet bak Mobilsøk 3G, Mobile CTI lar en av tre nordmenn være å svare på anrop fra ukjent nummer.
Det betyr ikke at vi ikke er nysgjerrige. En av fire undersøker nemlig i etterkant hvem det er som har ringt. Dermed er ikke Sandvik redd for at tjenesten skal slå feil.
Når du blir oppringt fra et ukjent nummer søker programmet i Opplysningen 1881 og gir deg på få sekunder informasjon om både navn og adresse på innringeren.
- Vi opplever en enorm respons på denne tjenesten. Bare i dag kommer vi til å få flere tusen nye kunder, sier Sandvik og legger til at java-applikasjonen har flere titalls tusen kunder.
Tjenesten koster 1 kroner dagen, eller 30 kroner for en måned, noe som er et lavt beløp sammenliknet med prisen for å ringe opplysningen. For 30 kroner måneden kan du bruke tjenesten så mye du vil, og slipper å få ukjente anrop på mobiltelefonen.
Plattformer
Hittil fungerer Mobilsøk 3G kun på Nokias 3G telefoner basert på operativsystemet Symbian. Senere i vår kommer også Sony Ericsson med 3G-modeller som vil kunne bruke den nye tjenesten.
- I tillegg jobber vi med en løsning for Windows Mobile som vil bli lansert før første april, sier Sandvik.
Nye java-standarder gjør at det også vil komme flere versjoner for de med litt mindre avanserte mobiltelefoner.
- Vi skal gjøre mange grep for å kunne lage tjenester på de plattformene forbrukerne ønsker, sier Sandvik.

annonse