Til hovedinnhold

Spillene vi gleder oss til

Det er ikke så lenge siden vi oppsummerte det strålende spillåret 2010, men i denne hyperaktive bransjen kan man slettes ikke hvile på laurbærene. Derfor er vi igjen tilbake med våre spådommer for de heftigste titlene i løpet av det kommende året.

Til forskjell fra tidligere kåringer velger vi heller å la syv skribenter presentere sine fem favorittspill, der vi tidligere gjorde en sjangermessig gjennomgang av de kommende utgivelsene. Dette tror vi gir det hele et mer personlig og spennende preg. Kanskje gjør det også at det blir lettere å identifisere med oss skribenter fremover. Her er det i hvert fall blanda drops!

Lasses mest etterlengtede:

Diablo III

Utgis: Uvisst (PC, Mac)

Om jeg spilte Diablo til døde så tok jeg Diablo II fra helvete og tilbake noen ganger. Ikke bare var spillets tilfeldige og omfattende natur perfekt for en liten nerd med samlemani, absolutt alt stemte det med som står som et av mine absolutte favorittspill. Jeg har bokstavelig talt gledet meg til Diablo III siden tusenårsskiftet.

Blizzard lager verken dårlige eller middelmådige spill, og har ikke gjort det de siste 15 årene. Jeg er derfor ikke bekymret for hvordan kvaliteten på dette spillet blir. I stedet frykter jeg at jeg kommer til å savne fritiden min noe fryktelig. Det er helt uvisst hvorvidt Diablo III kommer i år, og av mange grunner er det egentlig helt ålreit om det sløyer ankomsten sin med et år også. Jeg vet nemlig ikke om jeg har tid til 1000 timer på Battle.net akkurat i år.

Deus Ex: Human Revolution

Utgis: 2011 (PC, Xbox 360, PlayStation 3)

Dette ser ut til å være året for oppfølgerne til litt eldre klassikere, og i likhet med Diablo II står Deus Ex som et av mine absolutte favorittspill. Jeg er nemlig en rollespillnerd av dimensjoner, og sjangerblandingen det første spillet i serien bød på er helt uovertruffen. Da tenker jeg særlig på friheten til å løse problemer på vidt forskjellige vis.

Jeg burde likevel vite bedre enn å glede meg til oppfølgere utviklet av andre enn de opprinnelige utviklerne, særlig nå i 2011 hvor alt skal ha en flerspillerdel og handle om å skyte folk i hodet. Til tross for det så er det en kilende følelse i magen min som sier at dette kan bli fryktelig bra. Jeg tar imot all innovasjon jeg får i år, og Deus Ex: Human Revolution kan kanskje bygge broer mellom det gamle, spennende og det nye, trygge - ironisk nok.

Rage

Utgis: 15. september (PC, Xbox 360 og PlayStation 3)

Det er nesten litt pinlig at jeg, som en uttalt motstander av de moderne skytespillene,skal inkludere tre pang pang-spill på lista mi - særlig med tanke på at dette er et rollespillår av de sjeldne. Rage er et av spillene som imponerte meg aller mest i fjor. Jeg elsker postapokalypse og jeg legger som regel mye vekt på omgivelsene i denne typen spill, og dette kombinerer de to på fantastisk vis.

Hadde dette vært nok et Mad Max-inspirert skytespill hvor man trasker rundt i ørkenlandskap og fyller stygginger med bly så hadde jeg sagt pass. I stedet sikler jeg etter å utforske den herlig dystre verdenen og møte de mange spennende figurene vi har fått smakebiter på. id Software mestrer skytespillsjangeren i større grad enn de fleste, de lagde den tross alt.

Brink

Utgis: Andre kvartal (PC, Xbox 360, PlayStation 3)

Få sjangere legger ligger stor vekt på og hviler i like stor grad på flerspiller som skytespillene. Jeg har hatt mine eskapader med kompetitiv spilling i alt fra Counter-Strike til Team Fortress 2 og Modern Warfare 2, og elsker den adrenalinpumpende konkurransestemningen man kommer i. Brink ser ut til å kunne bli det perfekte skytespillet i så måte.

Dette er Splash Damages første virkelig egne spill, men det merkes overhodet ikke når man setter seg bak spakene. De postapokalyptiske omgivelsene er så stilsikre som noe, de stiliserte spillfigurene er knallsolid utformet, verktøyet for å skreddersy utstyr er både praktisk og - viktigst av alt - spillet er gøy.

Jeg har vært heldig nok til å klokke noen timer i Brink alt, og jeg gleder meg til å hinke tilbake til The Ark. Denne kombinasjonen av lagbasert samarbeid og herlige skytespillmekanismer er nemlig høyst unik, og dette har alle forutsetningene til å bli en slager.

Might & Magic: Heroes VI

Utgis: I mars (PC)

Siden dette er nostalgitimen kan jeg vel like gjerne nevne at Heroes of Might & Magic 3 også er noe av det beste jeg har spilt, men oppfølgerne har vært regelrett møkk. Jeg blir akkurat like skuffa, forbanna og fandenivoldsk hver gang de skviser ut noe gørr under den stolte seriens fane, og det har ikke akkurat sett ut til å være bedring heller.

Likevel lar jeg meg lure til å glede meg hver eneste gang det annonseres et nytt spill i serien, og nå har det skjedd igjen. Denne gangen skal ungarske Black Hole Entertainment tolke konseptet, og det vi har sett så langt ser faktisk rimelig herlig ut. Om et par uker drar jeg selv ned til Budapest for å ta en titt på det kommende spillet, og hvis de makter å tråkke på barndommen min en gang til så drar jeg hjem med en håndfull skalper i kofferten.


Men det stopper jo ikke der. Det er jo mange, mange godbiter igjen - Mass Effect 3, Dragon Age II, Star Wars: The Old Republic, Uncharted 3 og Portal 2 for å nevne noen.
Få derfor også med deg de andre Gamer-skribentenes favoritter.

Mer om
annonse