Tek.no

Nyhet

Blir truet på livet i GTA IV

Ole Morten Knudsen
20 Sept 2007 11:00

De fleste spillfantaster i verden gleder seg som små barn til Grand Theft Auto IV slipes på markedet.
Den amerikanske advokaten Jack Thompson gleder seg derimot slett ikke.
Han mener han blir truet på livet i det nye spillet.
Les også:
Guitar Hero utvides.
Jackass blir spill.
For brutalt for Expert.

Populær og forhatt

Spillserien GTA har siden det første spillet i serien ble sluppet blitt hyllet som et av de mest innovative på markedet av sine fans. Samtidig har det fått mye kritikk for sitt voldelige innhold.

Ettersom som spillserien har utviklet seg har friheten for spilleren blitt større, og det fins nærmest ingen grenser for hva du kan gjøre.

For mye vold og sex

Hvis du vil følge oppgitte oppdrag er det fult mulig. Vil du derimot gå berserk og banke forsvarsløse gamle damer er det også fullt mulig. Vel og merke med politiet i hælene. Dette har fått mange mennesker til å se rødt.

Overraskende nok var det ikke volden, men derimot den skjulte muligheten til å ha sex i det siste spillet som fikk begeret til å renne over for mange.

Advokat karikert

En av de store motstanderne mot voldsspill i USA er advokaten Jack Thompson. Han er blitt velkjent på grunn av sin evige kamp mot vold i spill. Nå truer han ifølge gampepolitics.com å stoppe utgivelsen av GTA IV om ikke produsentene fjerner en karakter i spillet.
Thompson mener nemlig at det er han selv som er denne karakteren.

Kan ha rett

Det er ikke utenkelig at Thompson kan ha rett i sine påstander. Karakteren det er snakk om dukker nemlig opp helt i starten av spillet i første oppdrag. Hovedpersonen "Niko" blir da sendt ut for å ta livet av nettopp en advokat.

Like før advokaten blir skutt sier han, ifølge et brev Thompson har skrevet til produsentene av spillet, Take-Two, "Guns don't kill people, video games do." Thompson mener dette beviser at det er han Take-Two parodierer i spillet.

- Det faktum at advokaten, som blir drept i Nikos første oppdrag, bringer på banen temaet om spill utgjør en klar referanse mot meg, skriver Thompson i sitt brev til Take Two.

Konsekvenser i virkeligheten

Thompson mener dette er en fysisk trussel mot han i det virkelige liv. Tidligere har nemlig uttalelser mot han på produsentenes hjemmeside medført hendelser i virkeligheten.

- Dette er ikke første gang Rockstar Games og Take-Two har angrepet meg på denne måten. Take-Two sin referanse til meg som en biseksuell pedofil på sitt nettsted medførte forsendelser av sexprodukter til min kone. Jeg klagde den gang på dette, så dere har i to år vært klar over at det dere gjør i deres virtuelle verden har konsekvenser for meg personlig i det virkelige liv. Dere har med dette satt dere selv i en svært utsatt posisjon, bemerker Thompson i sitt brev.

Han gir Take-Two frist til fredag den 21. september klokken 17:00 amerikansk tid å fjerne referanser til det han mener er seg selv. Hvis ikke dette blir gjort truer Thompson med å stoppe lanseringen av spillet.

annonse

Les også