Til hovedinnhold

Søt musikk fra Telenor og Platekompaniet

Ulovlig fildeling setter press på musikkbransjen og innholdsleverandører til å tenke nytt. Telenor og Platekompaniet vil satse fremover, men planene tar sin tid å bli virkelighet.

Skulle vært ute

Det har lenge vært kjent at Telenor og Platekompaniet jobber med å skape en felles løsning for kjøp av musikk til mobilen og datamaskinen. Løsningen skulle etter planen vært klar, men det drøyer med å få den ut.

- Aller helst skulle løsningen vært ute allerede. Men akkurat nå har vi et fokus på å få på plass gode tjenester som fungerer og som også har godt innhold på plass, forteller musikkansvarlig Thang Manh Tran til Mobilen.

Han kan fortelle at tjenesten har støtt på noen problemer underveis som har medført at lanseringen har blitt utsatt, men etter planen skal løsningen lanseres nå før sommeren.

Satser på bedre innhold

Løsningen vil neppe revolusjonere salg av musikk til mobil og datamaskiner. I første rekke vil tjenesten satse på salg og nedlastning av sanger i MP3. Dette har Telenor allerede jobbet med en stund via sin tjeneste Djuice Musikk. Men med den nye løsningen, hvor Djuice blir overført til platekompaniet, så vil tjenesten bli tilgjengelig også for de som ikke har et Telenor-abonnement. Tidligere er det kun disse som har kunnet laste ned musikk til sin mobil via tjenesten. Tran mener tjenesten vil bli spesielt god på innhold.

- Vi tror mye av problemet musikkbransjen støter på i dag er at kunder ikke finner det innholdet de ønsker via lovlige alternativer. I vår løsning vil vi bli spesielt gode på norsk musikk og vi vil ha mer innhold her enn det du for eksempel finner hos Itunes, påpeker Tran.

Ingen Spotify-konkurrent

Men det er ikke bare Itunes som vil gi Platekompaniet og Telenor konkurranse. Musikktjenesten Spotify som baserer seg på streaming av musikk har på kort tid rukket å bli svært populær. Utviklingen av denne har utvilsomt fått oppmerksomhet hos Telenor og Platekompaniet, men de vil ikke servere en slik løsning i første omgang.

- Vi vurderer ulike løsninger og ser også på muligheter for streaming av musikk, også til mobil, og vurderer det. Men vi vil i første rekke ha download av MP3-filer, forteller Tran.

På et møte forrige onsdag fortalte Klaus Sørland fra Telenor at Djuice Musikk så langt ikke har gitt Telenor noen økonomisk gevinst. Dette selv om prisen på 12 kroner ligger noe høyere enn hos andre tjenester. I den nye løsningen vil prisen derimot ikke heves som en følge av dette. Tvert i mot vil den mest sannsynlig gå ned for noe av musikken.

- Vi vil legge oss på et prisnivå hvor vi kan konkurrere med Itunes. De har en variabel pris som vi etter hvert også vil få på vårt innhold.

Med andre ord vil den nye musikkbutikken ha en høyere pris på ny musikk, mens mindre populær og eldre musikk ikke vil ligge like høyt. Det blir derimot spennende å se om den nye musikkbutikken vil ta verden med storm. Lovlig nedlastning er utvilsomt et viktig alternativ til piratvirksomhet. Men et nytt norsk alternativ som tilbyr dette vil neppe alene kunne stanse ulovlig fildeling.

Mer om
annonse