Nyhet

Garmin Oregon 300 ikke så tøff som du tror

En uheldig leser fikk skjermen på sin Garmin Oregon ødelagt mens han bar den i lomma. Det syntes han var underlig, ettersom Garmin reklamerer med at Oregon 300 er en robust enhet.

Markedsføres som tøffing

– Både varig og vanntett er Oregon bygget for å tåle elementene. Støt, støv, skitt, fukt og vann er ingen utfordring for denne solide navigatoren, skriver Garmin på sine hjemmesider.
Men da vår leser kontaktet Garmin var visst ikke Oregon 300 så robust likevel. Da fikk han nemlig dette svaret:
– Thank you for contacting Garmin International. I will be happy to help you
with this.
The Oregon does take a little more care than other units. The Oregon screen
is a pressure sensitive screen that does not have a protective cover. Most
other Garmin units come with a thick plastic cover that allows it to take
much more of a beating.
I would always recommend placing the Oregon away
from other items as enough pressure on the screen can break the display.
It can withstand some drops but direct impact with the screen can be damaging.
Please let me know if there is anything further I can assist you with.
With Best Regards,
Product Support Specialist
Outdoor/Fitness Team
Garmin International

Akilleshel

Garmin innrømmer med andre ord at du må være mer forsiktig med Oregon enn med andre GPS-er. Årsaken er at den trykkfølsomme skjermen mangler den beskyttende plastoverflaten som finnes på andre enheter.

Den tøffe GPS-en som skal tåle både vann og støt, kan rett og slett gå i stykker dersom den oppbevares sammen med en mobiltelefon i jakkelommen.

Få saker

Hos den norske importøren Belanor får vi bekreftet at Oregon 300 har en mer utsatt skjerm enn det de øvrige modellene har. – Det sier seg selv at vi ikke kan ha det samme tykke plastglasset på en skjerm som er trykkfølsom, for da ville du ikke fått brukt den. Men vi har ikke opplevd at det er noe vanlig problem at skjermen blir ødelagt, ser servicesjef i Belanor, Kenneth Nymo til Mobilen.no.

Ifølge Nymo har denne skaden skjedd på 4-5 eksemplarer av Oregon 300. Det er et beskjedent antall, med tanke på at Oregon 300 er en av selskapets mest populære modeller.

Tåler vanlig bruk

Nymo presiserer også at ingen av disse GPS-ene er blitt ødelagt ved vanlig bruk. – Det er når GPS-en stues ned i en sekk eller lomme sammen med andre gjenstander at du risikerer å få så høyt trykk mot skjermen at den kan bli ødelagt. Selv det tykke plastglasset på de andre modellene er litt elastisk, og blir trykket stort nok så knuses displayet også på disse, sier Nymo. – Oregon 300 er robust, men det finnes jo grenser for hva den tåler, sier han.

For den som vil gi GPS-en ekstra beskyttelse finnes det også bærevesker i hardplast.

Innbytte

Om uhellet er ute og skjermen blir knust, så dekkes dette ikke av garantien. Men om du ikke har vært særdeles uforsiktig kan Belanor tilby deg innbytte med en ny Oregon 300 for 1625 kroner. Dette er omtrent halv pris av hva Oregon 300 koster i butikk.

– Dette harmonerer dårlig med deres egen markedsføring av Oregon 300 som en robust enhet, mener vår leser. – Det viktigste synes jeg allikevel er faren for at displayet knuses et sted i villmarka, og de konsekvensene det kan ha, sier han.

Les også
- "Knocks the spots off iPhone"
Les også
Her kjøper du GPS billigst
Les også
Garmin utsetter GPS-mobil
Les også
Test: Garmin Oregon 300 – veiviser du kan stole på
Les også
Norske friluftskart for mobilen
annonse