Til hovedinnhold

10.000 mister ikke mobil i helgen

På onsdag gikk Post- og teletilsynet ut og rådet de rundt 10.000 mobilkundene til operatøren Barablu om å bytte operatør. Selskapet, som selger mobilabonnement under navnene Lyca Mobile og Vectone Mobile, har ikke overholdt sine betalingsforpliktelser overfor Telenor.
Dette skulle føre til at Telenor kuttet nettforbindelsen fra i dag, fredag. Nå har imidlertid Telenor og Barablu kommet til foreløpig enighet, sier Post- og teletilsynet, og forbindelsen opprettholdes – for nå.
Stenges mandag
For selv om forbindelsen ikke kuttes i dag er faren absolutt ikke over for selskapets mobilkunder. Dagens it har imidlertid fått vite at det kan være over på mandag, og Telenor bekrefter da også at situasjonen fremdeles ikke er avklart.
- Ja, situasjonen er fremdeles uavklart, sier informasjonssjef i Telenor, Atle Lessum, til Dagens it.
Telenor vil ikke uttale seg om de har fått noen løfter om betaling fra selskapet, men at de ut fra dialogen mellom selskapene ikke ser noen grunn til å stenge forbindelsen ennå.
Fiktive kunder
Et annet problem med selskapet er at de har brutt norsk lov ved å la kontantkort selges uten at kundene ble registrert med fullt navn. Post- og teletilsynes har i den forbindelse gitt dem bøter som ikke har blitt betalt.
Direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet har ifølge Dagens it faktisk uttalt at Barablu er det mest useriøse selskapet man har hatt i Norge. 

Mer om
annonse