Til hovedinnhold

Apple har gjort det lettere å bytte komponenter selv i iMac

Har sluttet å lodde dem fast i hovedkortet.

iFixit

Blant de mange nyhetene Apples avduket på den nylig WWDC-konferanse var oppgraderingen av samtlige Mac-maskiner, deriblant den 4K-utstyrte 21,5-tommersversjonen av iMac. Nå viser det seg at denne også har en annen endring som ikke er blitt kunngjort i offisielt format.

Nettstedet iFixit, som spesialiserer seg på metodisk dissekering av elektroniske duppeditter, har nemlig allerede gått løs på den nye versjonen av 21,5-tommeren og kunne konkludere med at maskinen endelig har blitt mer fleksibel.

Prosessor og minne ikke lenger loddet fast

Etter å gravd seg gjennom innmaten oppdaget iFixit nemlig at både prosessoren og minnet er modulært og kan byttes uten for mye bryderi. Som iFixit pekte på i sin demontering av den forrige versjonen av 21,5-tommeren var både prosessoren og RAM-minnet på denne utgaven loddet fast til hovedkortet.

Den nye 21,5-tommeren ferdig demontert.
iFixit

Med tanke på at dette er de to komponentene man mest sannsynlig kunne tenke seg å oppgradere senere er dette altså en velkommen endring.

At det er muligå bytte ut prosessoren betyr imidlertid ikke at det er videre enkelt. Som iFixit bemerker er prosessoren innestengt av mange andre komponenter på baksiden av hovedkortet, og er også begravd under et lag av glass som er limt fast. Den befinner seg imidlertid på en vanlig LGA 1151-sokkel, og så fort du får gravd deg frem til den er den enkel å fjerne.

Fremdeles lav totalsum

Når det gjelder minnet kommer dette i form av to SO-DIMM-moduler som også enkelt lar seg bytte ut, men som iFixit merker seg er heller ikke minnet like tilgjengelig som på for eksempel 27-tommersversjonen av iMac, som har en lett tilgjengelig luke for minnet.

Totalt sett tildelte nettstedet den nye iMac-en 3 av 10 poeng på «reparérbarhetsskalaen», som riktignok fremdeles er ganske lavt, men den forrige utgaven ble til sammenligning ikke tildelt mer enn 1 av 10 poeng. Hele demonteringen finner du hos iFixit.

Her er alle de oppgraderte Mac-maskinene Apple kunngjorde nylig »

(Via Tech Times)

annonse