Nyhet

Ny oppgradering kan gi deg trøbbel med Face ID

Slik fikser du problemene om du har oppgradert til iOS 11.2.

De siste par dagene har det vært mulig å oppgradere til versjon 11.2 av iOS. I kjølvannet av denne oppdateringen sliter flere brukere med at Face ID-funksjonen ikke lenger fungerer med iPhone X, melder 9to5Mac.

Face ID er en av tingene som skiller iPhone X fra tidligere mobiler fra Apple. Ved hjelp av flere tusen ørsmå prikker måler telefonen ansiktet ditt, slik at du kan låse opp enheten bare ved å se på telefonen.

Får feilmelding

Brukerne som opplever problemer etter oppdateringen får opp en feilmelding når de prøver å låse opp telefonen. I skjermen står det «unable to activate Face ID on this Phone».

Heldigvis for de brukerne som opplever dette problemet, er det fint mulig å låse opp telefonen på andre måter. Og skulle du ha dette problemet er løsningen enklere enn som så.

Problemet med tid- og datoinnstillinger

Grunnen til at problemene oppstår skal angivelig være at Face ID blir forvirret av tid- og datoinnstillingene. Den nye oppdateringen ble sendt ut i helgen, etter at det ble oppdaget problemer med versjon 11.1.2. der en viss type app fikk hjemskjermen til å krasje.

Løsningen på det nye problemet er imidlertid enkel. I de fleste tilfeller har en enkel omstart av telefonen fikset opp i problemet. Samtidig anbefales man å sette tid- og datoinnstillingene til auto.

Har du ikke sett eller hørt om iPhone X?
Her kan du lese testen av Apples nye råtass »

(Kilde: 9to5Mac)

Les også
Dropper både ny hjemskjerm og oppdatering av apper i neste iOS
Les også
Her «lures» ansiktsskanningen på iPhone X
Les også
iPhone X-skjermen «fryser» når det blir kaldt
Les også
Problemer med iPhone X' ansiktsskanning kan føre til mangel på telefonen
Les også
iPhone X' ansiktsgjenkjenning får kritikk av amerikanske myndigheter
Les også
Her er nye iPhone X
annonse