– Facebook skal slippe smarthøyttaler med stor berøringsskjerm

Fjesboken skal visstnok lansere sin egen Google Home-konkurrent.

Smarthøyttalere som skal berike det moderne hjemmet er på moten for alvor, og nå ser ut til at en uventet aktør skal kaste seg på karusellen. Ifølge nettstedet Digitimes skal nemlig kongen av sosiale medier slippe sin egen smarthøyttaler.

Kilder fra innsiden av forsyningskjeden har nemlig bekreftet overfor Digitimes at Facebook jobber med en smarthøyttaler – og den skal skille seg fra mesteparten av konkurrentene på et viktig punkt.

I motsetning til mange andre smarthøyttaler på markedet skal Facebooks variant nemlig ikke basere seg utelukkende på stemmegjenkjenning, men derimot berøringsfunksjonalitet.

LGs SmartThinQ Hub er en smarthøyttalerne som byr på LCD-skjerm.

LCD-berøringsskjerm på 15 tommer

Nærmere bestemt skal Facebooks smarthøyttaler angivelig få en veldimensjonert LCD-berøringsskjerm på hele 15 tommer. Høyttaleren skal ifølge Digitimes' kilder lanseres i løpet av det første kvartalet neste år og produseres av det taiwanske selskapet Pegatron. Selve skjermen skal leveres av LG.

Det skal være Facebooks såkalte Building 8-avdeling som jobber med å utvikle høyttaleren. Building 8 fokuserer på å utvikle maskinvareprodukter for forbrukermarkedet, i tillegg til konsepter innen VR og kunstig intelligens.

Smarthøyttalere representerer et nytt segment som flere andre aktører har kastet seg på i senere tid, så det virker ikke usannsynlig at også Facebook vil bli med. Google har sluppet Google Home, Apple lanserte nylig sin HomePod-høyttaler, og Microsoft har også kastet seg på med Invoke. I tillegg har Amazon vært på markedet en stund med Echo-høyttaleren.

Smarthøyttalere med LCD-skjermer er mer sjeldne, men vi har sett eksempler på dette tidligere, for eksempel i form av LGs SmartThinQ Hub. Denne har riktignok ikke berøringsskjerm.

Ikke glem denne Facebook-bryteren i sommer »

Les også
Microsofts smarthøyttaler er trolig rett rundt hjørnet
Les også
Samsung skal lansere smarthøyttaler som skal konkurrere mot Google Home og Apple HomePod
Les også
Facebook jobber med mystisk «nettbrett» for videosamtaler
Les også
Apples nye høyttaler er smartere enn mange smartmobiler
Les også
Dette er Microsofts stilige Google Home-konkurrent
Les også
Denne smarthøyttaleren med skjerm holder full kontroll i hjemmet
annonse