Nyhet

Nå vil denne knappen på Galaxy S8 endelig bli mer nyttig

Samsung ruller ut stemmeassistenten Bixby i resten av verden.

En av de store nyhetene på Samsungs nye flaggskip Galaxy S8 var den nye stemmeassistenten Bixby. Tjenesten fikk en egen knapp på mobilen som hittil har vært ganske ubrukelig på grunn av den begrensede funksjonaliteten utenfor Sør-Korea. Det er det nå slutt på.

I en pressemelding kan Samsung nemlig kunngjøre at Bixby-funksjonaliteten nå rulles ut for fullt i «200 land og territorier», altså resten av verden. Dermed skulle også Norge være omfattet. Tjenesten blir imidlertid ikke tilgjengelig på norsk med det første, da de to eneste språkene som Bixby så langt støtter er engelsk og koreansk.

Samsungs nye stemmeassistent er ment å være en enda mer intuitiv tjeneste enn for eksempel Apples konkurrerende Siri-tjeneste og Google Now, og skal kunne takle naturlig språk på en god måte, selv om vår erfaring viste at dette ikke alltid fungerer like godt.

Vi tok også opp Bixby-knappen i vår liste over tre ting vi hater med Galaxy S8.

Snarvei-kommandoer

Samsung Galaxy S8.

En av Bixby-funksjonene som Samsung beskriver i den nye pressemeldingen er noe som heter «Quick Commands», som setter brukere i stand til å lage egne snarvei-kommandoer som kan erstatte én eller flere handlinger på mobilen. Eksempelvis kan man bruke kommandoen «god natt» til å både aktivere «ikke forstyrr»-modusen, stille inn vekkerklokken og skru på blått lys-filteret.

Ellers er det altså meningen at Bixby skal brukes til å styre applikasjoner på en mye mer detaljert måte enn andre tjenester. Nærmere bestemt skal tjenesten ifølge Samsung kunne utføre alle de samme kommandoene som brukeren utfører via berøringsskjermen i apper.

Tjenesten legger til rette for intuitiv interaksjon med den nye stemmeassistenten, gjennom noe de kaller «kognitiv toleranse». Dette innebærer at tjenesten vil forstå hva du mener når du snakker med den, selv om informasjonen du gir er mangelfull og unøyaktig. Kommandoene vil utføres etter beste evne, og om den trenger mer informasjon vil brukeren få beskjed om dette fortløpende, slik at man ikke trenger å starte på nytt flere ganger etter hverandre.

Hvor godt alt dette fungerer vil vi danne oss et bedre bilde av etter at tjenesten har blitt grundigere utprøvd.

Nå har det kommet nye opplysninger om konkurrenten iPhone 8 »

Les også
Nå vil Samsung ha Bixby inn i alle smartdingsene dine – til og med kjøleskapet
Les også
Nå kan du endelige velge hva knappen på siden av Galaxy S8 gjør
Les også
Galaxy S8-eiere vil bruke Bixby-knappen til andre ting – det vil ikke Samsung ha noe av
Les også
Samsung Galaxy S8+: Samsung Galaxy S8 er dyr, men deilig
Les også
Samsungs nye stemmeassistent skiller seg fra konkurrentene – og får egen knapp på S8
annonse