Til hovedinnhold

Her kjører han på en hjemmelaget svevesykkel

Se videoen av den sprø innretningen.

Vi har tidligere sett eksempler på «svevebrett» som holder seg i luften ved hjelp av kraftige motorer, men nå har en kreativ hjemmebygger laget et luftig kjøretøy av en annen sort, nemlig en svevesykkel. Det melder blant andre nettstedet Gizmodo.

Innretningen ble konstruert av en fyr ved navn Colin Furze, som tidligere har skjenket verden en katapultseng, go-kart med jetmotor og flammesprutende hansker, for å nevne noe.

Parajet-motorer

Hans nyeste fremstøt er altså et svevende fartøy man kan «ri» omtrent som en sykkel. Oppfinnelsen benytter to «parajet»-motorer med propeller beregnet på parasailing, og har ifølge Furze en skyvekraft på rundt 70 kilogram hver.

For å egenvekten lav nok til at innretningen kunne løfte en person lagde Furze en minimalistisk ramme av lettmetall uten sete eller andre finesser, og kun en liten stang å stå på.

Ustabil, men fungerende

Den ferdige svevesykkelen var verken lett å manøvrere eller særlig stabil, men den var i det minste i stand til å holde seg i luften, og dermed på sett og vis et «vellykket» prosjekt. Å bygge den selv hjemme er imidlertid ikke nødvendigvis anbefalt.

Demonstrasjonen av innretningen kan du se i videoen under, og på Furzes YouTube-kanal finner du flere videoer om hvordan han gikk frem for å bygge fartøyet, i tillegg til en rekke andre videoer fra hans mange prosjekter.

Her er et annet og mindre risikabelt byggeprosjekt: Denne roboten kan du bygge selv og styre med en hanske »

Les også
Han bygde sin egen hjemmelagde «laser-bazooka»
Les også
Vanskelig å stå opp? Da trenger du en katapult-seng!
Les også
Her kjører han en gokart med jetmotor
Les også
Disse Wolverine-klørne funker!
annonse