Tek.no

Nyhet

Bare én mobil på markedet støtter HDR på Netflix

Ny oppdatering rulles ut i dag.

Rolf B. Wegner, Tek.no
11 Mai 2017 06:15

HDR er blitt den store snakkisen når det gjelder bildeteknologi, og selv om teknologien ennå hovedsakelig omfatter TV-er og PC-skjermer har den også så smått begynt å melde sin ankomst på den mobile plattformen. Nå har det skjedd et nytt fremskritt på denne fronten.

Som nettstedet Phandroid nylig meldte har nemlig Android-versjonen av den populære strømmetjenesten Netflix fått støtte for HDR. Støtten er på plass i den seneste 5.0.1-utgaven av Netflix-appen.

Nye LG G6 er den foreløpig eneste mobilen som har glede av Netflix' nye HDR-støtte.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kun på LG G6 foreløpig

Netflix kunngjorde at de skulle komme med HDR-støtte på mobiltelefoner allerede i mars i forbindelse med lanseringen av LGs nye toppmodell G6, og det er nettopp denne modellen som får glede av støtten i første omgang.

Årsaken til dette er at G6 er den foreløpig eneste mobilen som kommer med HDR-standarden Dolby Vision, som er den standarden den nye Netflix-appen støtter.

Det finnes også et fåtall andre mobiltelefoner med skjermer som støtter HDR, for eksempel Sonys nye Xperia XZ Premium, men denne opererer kun med den generiske HDR10-standarden. Også Samsungs Galaxy S8 har HDR-støtte, men da i form av den nye Mobile HDR Premium-standarden.

Det er ennå uvisst når Netflix' HDR-støtte eventuelt vil være på plass i andre mobilmodeller, men når dette skjer vil det antakelig bli offisielt kunngjort av strømmetjenesten.

Vi testet nylig Sonys nye HDR-telefon: Xperia XZ Premium gir en brukeropplevelse som nesten ingen andre toppmodeller kan matche »

(Via The Verge)

Les også
Nå kan du se Netflix i toppkvalitet på Apples nye telefoner
Les også
Seks mobiler har nå støtte for HDR på YouTube
Les også
Nå er det fem mobiler som støtter Netflix' aller beste bildekvalitet
Les også
Netflix lanserer programmer hvor du kan styre handlingen selv
Les også
Har du tuklet med Android-installasjonen din? Da kan du ikke lenger laste ned Netflix-appen
Les også
LG G6: Større skjerm, mye mindre telefon
Les også
Nå kan du strømme Netflix i full HD på iPhone 6 Plus
annonse

Les også