Til hovedinnhold

«Dødsdømte» Flash har tettet drøssevis av kritiske feil

Adobe tar grep for å forhindre hackere i å utnytte programvaren.

Shutterstock

Adobes Flash-programvare har mildt sagt slitt med haugevis av sikkerhetshull som for eksempel utnyttes i en rekke forskjellige hacker-verktøy som finnes på nettet. Nå melder nettstedet ComputerWorld at Adobe tetter et lass med de farlige hullene.

Adobe har nemlig kunngjort en fiks som reparerer til sammen 23 sårbarheter, hvorav 18 potensielt kan brukes til å installere og kjøre ondsinnet kode på datamaskinen.

Skal ikke ha blitt utnyttet

De øvrige fem kan visstnok benyttes til å blant annet forårsake minnelekkasje og diverse andre tekniske problemer.

Ifølge ComputerWorld er Adobe visstnok ikke kjent med at det finnes tilgjengelig programvare som utnytter sårbarhetene som nå fikses, noe som forhåpentligvis betyr at Adobe kommer hackere i forkjøpet denne gangen.

Som en følge av den store fiksen anbefaler Adobe at Windows- og Mac-brukere oppdaterer til Flash-versjon 19.0.0.185, mens Linux-brukerne anbefales å oppdatere til versjon 11.2.202.521.

Fryses ut av andre selskaper

Versjonene av Flash som kommer med nettleserne Chrome, Edge og Internet Explorer versjon 10 og 11 vil bli automatisk oppdatert gjennom nettleserne. For de tekniske detaljene om den nye fiksen kan du sjekke ut Adobes oppslagstavle.

Adobe Flash har fått mye kritikk den siste tiden. Seneste i juli i år kunne vi melde at Mozilla hadde fått nok av alle sikkerhetshullene og sprerret Flash ute fra sin nettleser Firefox, mens Facebooks sikkerhetssjef etterlyste en endelig «dødsdato» for Flash.

Også Google har tatt grep mot Flash: For litt siden stoppet selskapet automatisk avspilling av Flash-innhold i Chrome »

annonse