Tek.no

Nyhet

Slik fungerer den «holografiske» skjermen på den nye mobilen fra RED

Letter på sløret om den unike mobilen RED Hydrogen.

Eigil Knudsen
11 Sept 2017 08:57

Kameraprodusenten RED overrasket stort da de avslørte at det skal slippe en egen mobiltelefon med den meget spesielle egenskapen at den får en såkalt holografisk skjerm. De har holdt kortene tett til brystet hittil, men nå har de i alle fall lettet litt på sløret om hva dette merkelige påfunnet egentlig handler om.

forumet sitt forteller RED nemlig at den spesielle skjermen utvikles i samarbeid med et selskapet som heter Leia, og benytter seg av en proprietær løsning som heter «Diffractive Lightfield Backlighting» (DLB). En illustrasjons av løsningen ser du i videoen øverst.

Eget «nano-lag»

Slik ser forsiden av RED Hydrogen ut.
YouTube

Teknikken innebærer at mobilen benytter et eget DLB-lag som inneholder nanostrukturer som brukes til å styre lyset på en slik måte at det dannes tredimensjonale bilder som man kan se fra ulike vinkler ved å dreie på mobilen.

Dette laget forstyrrer ikke den vanlige funksjonaliteten til mobilskjermen og kan dermed integreres i vanlige LCD-mobilskjermer. Løsningen skal også være kompakt, slik at tykkelsen på skjermen ikke trenger å øke nevneverdig, og den skal heller ikke utgjøre noen betydelig byrde for batteriet.

RED har inngått et langsiktig og eksklusivt partnerskap med Leia om teknologien, og hvorvidt teknologien også kan dukke opp i andre mobiler når dette partnerskapet eventuelt utgår på dato ser ikke umulig ut, men er altså på ingen måte bekreftet.

Kostbare saker

Illustrasjon av hvordan løsningen fungerer.
Leia/YouTube

RED Hydrogen ble for øvrig vist frem i en video nylig, som avslørte flere tekniske opplysninger. Mobilen har en en 5,7-tommers skjerm og buede, ergonomiske grep på sidene. Materialvalget er ganske uvanlig, med metall i midten og det slitesterke materialet kevlar øverst og nederst.

Ellers har mobilen en dedikert knapp for videoopptak som trolig også kan brukes til fotografering, og USB Type-C og hodetelefoninngang er på på plass på bunnen. Ikke minst har mobilen også metallpinner nederst på baksiden som skal brukes til moduler, slik vi har sett i andre mobiler som Moto Z.

Hydrogen One skal lanseres i løpet av første kvartal neste år og kommer i en aluminiumsvariant og en titanutgave. Aluminiumsvarianten har en amerikansk pris på 1195 dollar, mens titanversjonen koster 1595 dollar. Det tilsvarer omtrent 10 000 og 13 500 kroner, før moms og avgifter. Dermed er det ikke utenkelig at vi snakker om norske priser på henholdsvis 12 000 og 16 000 kroner, eller kanskje enda mer.

Essential Phone har også ganske uvanlige egenskaper: Den er nemlig skikkelig hardfør, som en hard test nylig avdekket »

Les også
Snart kan du kjøpe en mobil med «holografisk» skjerm – men den koster
Les også
REDs steindyre mobil med holografisk skjerm vises frem i ny video
Les også
RED lager en svindyr mobil med holografisk skjerm
annonse

Les også