Nå kan du gi HTC U11 de «klemmefunksjonene» du selv vil

HTC har åpnet opp Edge Sense for egen konfigurering.

HTC lanserte sin nye mobil U11 i mai, og den mest særegne egenskapen ved denne modellen var at den har trykksensorer på sidene som lar deg klemme på mobilen for å utføre ulike oppgaver. Dette har hittil hatt et begrenset bruksområde, men nå melder The Verge at funksjonen har blitt langt mer nyttig.

En ny betaoppdatering til Edge Sense, som klemmefunksjonaliteten heter, gir nemlig brukere muligheten til å selv bestemme hva du vil bruke klemmingen til.

Den nye funksjonen er tilgjengelig i Edge Sense-menyen på mobilen og fungerer ved at du kan legge til nye applikasjoner og konfigurere berøringsflaten på sidene med kommandoer som tilsvarer et enkelt trykk eller dobbelttrykk hvor som helst på skjermen i appen.

HTC U11.

– Ikke en gimmick

Dermed kan du for eksempel bruke berøringsflaten på siden av telefonen til å utføre handler som innebærer å trykke på bestemte knapper i appen, slik som start- og stoppknapp i musikkapplikasjoner.

Ennå dreier deg seg altså kun om en betaversjon av funksjonen, og det er ennå uvisst når den vil bli rullet ut til alle HTC U11-eiere.

HTC kunngjorde for øvrig nye måter å bruke klemmefunksjonaliteten på i slutten av juni. Disse inkluderte muligheten til å zoome inn og ut i Google Maps og Google Foto, til å veksle mellom ukentlig og daglig oversikt i kalenderapplikasjonen, samt stoppe alarmer som du måtte ha aktivert på mobilen i forbindelse med avtaler og lignende.

I vår test av HTC U11 oppfattet vi ikke klemmefunksjonen som en ren gimmick, men tvert imot som et nyttig konsept i mange sammenhenger. Med nye bruksområder på vei blir nytten altså enda større. Som vi påpekte i testen har HTC også lovet en egen klemmeapp som skal brukes til alle mulig apper på mobilen.

HTC har satt ned prisen på Vive-brillene: Nå ligger de nærmere Oculus Rift »

Les også
HTC slipper U11 Eyes – har massivt batteri og dobbelt selfie-kamera
Les også
HTC U11+ er kanskje Pixel 2 XL-en du har ventet på
Les også
Dette er de nye bruksområdene for «klemmefunksjonen» på HTCs nye mobil
Les også
HTC U11: HTC lykkes endelig – med en telefon du kan klemme på
Les også
Se video av mobilen du kan klemme på
annonse