Nyhet

Galaxy Note 9 kan komme med innebygget alkometer

Ja, du leste riktig.

Samsung har ennå ikke kunngjort sin nye Galaxy Note 8, selv om det bugner av rykter, men men til tross for dette har det allerede nå begynte å dryppe hint om den niende modellen i rekken. Nettstedet Patently Apple har nemlig gravd frem en interessant patent som mest sannsynlig handler om Galaxy Note 9.

Patenten omhandler noe så uvanlig som et alkometer, som ser ut til å komme innebygget i den fremtidige brettmobilen, eller nærmere bestemt i pennen som følger med.

Bilde fra patentdokumentet.

Bøyelig digitalpenn

Illustrasjoner som er vedlagt patentdokumentet beskriver en digitalpenn som stikker ut fra bunnen av mobilen og som kan bøyes på en slik måte at den vendes mot munnen til brukeren. På tuppen er det bygd inn en «gassensor» som kan brukes til å analysere pusten til brukeren.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet..

Dette kan altså igjen benyttes til å måle promillen til brukeren, men det er mulig at løsningen også er tiltenkt andre bruksområder. Meningen er tilsynelatende at man kan bruke sensoren mens man snakker i telefonen, men man kan også ta pennen ut og bruke den på den måten.

Samsung forestiller seg at pennen kan inneholde en transceiver, altså en enhet med både sender og mottaker, som overfører dataene som registreres av sensoren til mobilens hoveddel hvor dataene prosesseres. Trolig skal dette skje ved hjelp av en egen applikasjon.

I tillegg til å ha en sensor som kan analysere pusten er det visstnok også meningen at tuppen på pennen har en innebygget mikrofon, som trolig kan brukes til å fange opp stemmen på en bedre måte enn den vanlig mobilmikrofonen. Det er altså ikke bekreftet at det nye konseptet er tiltenkt Note 9, men med tanke på at Samsung har planer om å bygge den inn i en stylus-penn fremstår dette som sannsynlig.

Flere detaljer og bilder kan du finne hos Patently Apple.

Konkurrenten Apple tok også en ny patent: iPhone kan få avanserte «utvidet virkelighet»-egenskaper »

(Via GSMArena)

Les også
Lekket video avslører Galaxy Note 9
Les også
Galaxy Note 9 kan få stort batteri og voldsom pris
Les også
Galaxy S9 avslørt
Les også
Galaxy S9 kan få fingeravtrykkleser i fronten
Les også
Galaxy S9 kan få iPhone X-aktig ansiktsskanning
Les også
Nå kommer det haugevis av nye telefoner
Les også
Galaxy Note 8 lekket
annonse