Tek.no

Nyhet

Elon Musk vil kolonisere Mars ganske snart

Tesla-grunnleggeren vil sende mennesker til den røde planeten innen få år.

ReCode/YouTube
3 Juni 2016 12:30

Det er ingenting å si på ambisjonene til SpaceX-grunnlegger Elon Musk. I april kunne vi melde at selskapet hans ønsker å sende et romfartøy til Mars allerede innen år 2018, men nå ser det ut til at SpaceX også satser på menneskelig tilstedeværelse på den røde planeten innen relativt kort tid.

I et intervju med nettstedet ReCode nylig uttalte Elon Musk at SpaceX allerede planlegger kolonisering og vil trolig være i stand til å sende mennesker til Mars så tidlig som innen 10 års tid.

Vil ankomme i 2025

– Hvis alt går etter planen burde vi klare å skyte opp mennesker i 2024, med ankomst i 2025, sa Musk i intervjuet. Han la til at det naturlig nok er usikkerhet knyttet til å angi et spesifikt tidspunkt, men at det er dette som er målet.

SpaceX skal først sende opp forsyninger til Mars, som starter i 2018. Dette er et illustrasjonsbilde av SpaceX' Dragon-kapsel på planeten.
Twitter/SpaceX

Musk kunne også avsløre at SpaceX skal legge frem en konkret plan, eller «arkitektur» som han kaller det, for kolonisering av Mars. Dette skal skje i september i år.

Han la ikke frem mange detaljer om planene i ReCode-intervjuet, men gjorde klart at en sentral del av planen blir å kunne frakte opp flere millioner tonn med last til planeten, som vil være nødvendig for å kunne etablere en selvforsynt, bærekraftig «by» på Mars.

Stort fartøy

Musk kunne også avsløre at fartøyet som forhåpentligvis vil frakte opp mennesker i år 2024 må nødvendigvis være «veldig stort», men uten å gi noen flere detaljer. Aller først skal SpaceX etablere forsyningslinjer til Mars, som altså skal starte i 2018.

Mer informasjon om planene får vi altså i september. Hele intervjuet med Elon Musk kan du se under. Samtalen om Mars starter på rundt 18:10.

SpaceX gjorde nylig en historisk landing: Se rakettrinnet lande på en lekter i 360 grader »

(Via The Verge)

Les også
Musk skal bygge Internett i verdensrommet for å betale for Mars-reiser
Les også
Nå skal Elon Musk koble menneskehjernen til kunstig intelligens
Les også
Elon Musk forteller om hvordan mennesker skal bo på Mars
Les også
Boeing vil slå Musk – skal bli førstemann til Mars
Les også
Med denne rakett-motoren skal Elon Musk frakte mennesker til Mars
Les også
Denne maskinen skal legge til rette for bemannede reiser til Mars
Les også
Med denne giganten skal Kina finne liv på andre planeter
Les også
Her er Mars-kjøretøyet i ferd med å krysse sitt vanskeligste terreng hittil
Les også
Slik så det ut da SpaceX-raketten landet på flåten
Les også
SpaceX vil reise til Mars om kort tid
Les også
Endelig klarte SpaceX å lande en rakett på en lekter
annonse

Les også