Til hovedinnhold

Elon Musk vil kolonisere Mars ganske snart

Tesla-grunnleggeren vil sende mennesker til den røde planeten innen få år.

ReCode/YouTube

Det er ingenting å si på ambisjonene til SpaceX-grunnlegger Elon Musk. I april kunne vi melde at selskapet hans ønsker å sende et romfartøy til Mars allerede innen år 2018, men nå ser det ut til at SpaceX også satser på menneskelig tilstedeværelse på den røde planeten innen relativt kort tid.

I et intervju med nettstedet ReCode nylig uttalte Elon Musk at SpaceX allerede planlegger kolonisering og vil trolig være i stand til å sende mennesker til Mars så tidlig som innen 10 års tid.

Vil ankomme i 2025

– Hvis alt går etter planen burde vi klare å skyte opp mennesker i 2024, med ankomst i 2025, sa Musk i intervjuet. Han la til at det naturlig nok er usikkerhet knyttet til å angi et spesifikt tidspunkt, men at det er dette som er målet.

SpaceX skal først sende opp forsyninger til Mars, som starter i 2018. Dette er et illustrasjonsbilde av SpaceX' Dragon-kapsel på planeten.
Twitter/SpaceX

Musk kunne også avsløre at SpaceX skal legge frem en konkret plan, eller «arkitektur» som han kaller det, for kolonisering av Mars. Dette skal skje i september i år.

Han la ikke frem mange detaljer om planene i ReCode-intervjuet, men gjorde klart at en sentral del av planen blir å kunne frakte opp flere millioner tonn med last til planeten, som vil være nødvendig for å kunne etablere en selvforsynt, bærekraftig «by» på Mars.

Stort fartøy

Musk kunne også avsløre at fartøyet som forhåpentligvis vil frakte opp mennesker i år 2024 må nødvendigvis være «veldig stort», men uten å gi noen flere detaljer. Aller først skal SpaceX etablere forsyningslinjer til Mars, som altså skal starte i 2018.

Mer informasjon om planene får vi altså i september. Hele intervjuet med Elon Musk kan du se under. Samtalen om Mars starter på rundt 18:10.

SpaceX gjorde nylig en historisk landing: Se rakettrinnet lande på en lekter i 360 grader »

(Via The Verge)

annonse