Aksel Lund Svindal har blitt app-gründer

Appen «Spond» skal gjøre slutt på endeløse mailtråder og kanskje-svar på Facebook.

Den norske alpinisten Aksel Lund Svindal fortalte på Skavlan tidligere i vinter at han var interessert i entreprenørskap og at han hadde besøkt Silicon Valley for å styrke sin egen gründerkompetanse. Nå er det klart hva den dengang hemmelighetsfulle Svindal hadde planer om.

I løpet av det siste året har nemlig Svindal vært en del av teamet som har utviklet den norske appen Spond, en app som skal gjøre det enklere å planlegge og organisere for eksempel møter, dugnader, fotballtreninger eller andre ting. Ved hjelp av Spond kan man sende ut en forespørsel til mange personer og få klare svar, ifølge gründerne like enkelt som SMS.

Mottakerne trenger ikke å selv ha Spond installert på telefonen sin, men kan svare via e-post eller SMS. Via appen vil man få oversikt over hvem som kan komme, og man kan purre med ett tastetrykk.

Har investert i Spond

Svindal har selv investert penger i prosjektet. 2500 testbrukere fra idretts- og bedriftslag, speideren, skole, korps og vennegjenger har vært med på å teste Spond. Utviklingen av appen har tatt tre år og 20 årsverk, og det som har vært vanskeligst har vært å gjøre appen enkel nok.

– Jeg har tro på Spond fordi jeg kjenner meg så godt igjen i de frustrerende hverdagssituasjonene appen skal løse, skriver Svindal i en pressemelding.

Han ble introdusert til Spond av investor og tidligere samarbeidspartner Per-Otto Wold, som i 2010 solgte analyseselskapet Point Carbon for over én milliard kroner.

– Aksel har bidratt med et skarpt og innsiktsfullt hode i utviklingen av Spond, i tillegg til å utvise et stort engasjement. At han allerede bruker appen aktivt i organiseringen av sin hverdag, og får det til å funke, er nok et bevis på at den har livets rett, sier Wold.

App-selskapet holder til i StartupLab i Forskningsparken i Oslo, men har ansatte både i Oslo og i Kina – totalt 14 i tallet.

Appen finnes for Android og iOS. Vi kommer tilbake med en test senere.

Her finner du en oversikt over alle våre app-tester »

Les også
Vil gjøre kjøp og salg superenkelt
Les også
Norsk app skal få lokalmiljøet i aktivitet
Les også
Selger leilighet og satser alt på app
Les også
23-åring reiste til Silicon Valley for å lansere annerledes app
Mer om
annonse