Tek.no

Nyhet

Telia lanserer muligheten for ubegrenset data i 12 timer

Utvider «Data Boost» med nytt valg.

Skjermdump/montasje
18 Okt 2018 07:30

Telia lanserte Data Boost i forkant av OL tidligere i år, med muligheten for å kjøpe fri databruk i én eller tre timer for henholdsvis 19 og 39 kroner.

Nå legger de til en 12-timers-pakke i Data Boost-utvalget. Denne vil koste 99 kroner.

Også til bedrift

Telia utvider også tjenesten til å gjelde bedriftsmarkedet.

– Dette gir trygghet for bedriftene som har abonnement hos Telia samtidig som deres ansatte gis full fleksibilitet, sier Jon Christian Hillestad, leder for Telia Bedrift, i en pressemelding.

Data Boost kjøpes som tidligere på Min Side eller i Telia-appen, og du får varsel fem minutter før en Data Boost er over.

Ønsker du for eksempel å bruke Data Boost til å se Netflix i vanlig full HD-kvalitet, forbruker Netflix opptil tre gigabyte i timen. Det betyr at du for 99 kroner kjøper deg nærmere 40 gigabyte, skulle du ønske å bruke hele perioden til videostrømming. Du kan selvfølgelig også sette i gang store nedlastinger som forbruker betraktelig mer.

Fri data

Det skal selvfølgelig også sies at konkurrenten Chilimobil tilbyr et eget abonnement med «fri» data, riktignok begrenset til 1000 GB i måneden.

Du kan heller ikke bruke abonnementet til å dele data mellom mobil og PC/nettbrett uten å bryte vilkårene, selv om Chili tilsynelatende tillater dette så lenge databruken er innenfor normale rammer.

Chilis Fri Data-abonnement koster 399 kroner i måneden, tilsvarende drøyt fire 12-timers-perioder med Boost hos Telia.

annonse