Tek.no

Nyhet

Denne USB-boksen gir deg 12 terabyte i et lite kabinett

Western Digital har løsningen for deg som stadig trenger mer plass.

Seagete, Western Digital
Anders Brattensborg Smedsrud

Stadig flere tjenester forflytter seg over i skyen. Likevel fører de mange full-HD-opptakene fra mobiltelefonene og de stadig mer høyoppløste fotografiene våre til stadig større lagringsbehov.

Dette går vi i alle fall ut fra er en del av årsaken til at Western Digital nå mener det er etterspørsel nok i markedet til å lansere en nye og svært romslig ekstern lagringsboks i serien My Book Duo. Selv om boksen også leveres med mindre lagring, er hele 12 terabyte lagring presset inn i den nye og aller gjeveste modellen, som kan plasseres like ved siden av datamaskinen din.

Består av to separate disker

Foto: WD

Den eksterne kabinettet rommer to harddisker, hver på seks terabyte. Som standard leveres diskene med et oppsett i maskinvare-RAID 0, noe som betyr høy lese og skrivehastighet ved at data lagres og leses fra begge diskene samtidig. For den sikkerhetsbevisste skal det imidlertid være en enkel sak å sette de to diskene opp i RAID 1, som dobbeltlagrer dataene dine, ved hjelp av medfølgende programvare. Duo-en støtter også JBOD.

Med standardkonfigurasjonen aktiv lover Western Digital en lesehastighet på opptil 290 Mb/s, fra de to SATA 6-diskene. Selve overføringen fra My Book Duo til datamaskinen din foregår over en USB 3.0-port, som du for øvrig finner tre av på baksiden av kabinettet.

De to USB 3.0-portene som du ikke bruker til å koble disken til datamaskinen din med, kan du koble andre eksterne lagringsenheter inn i, og dermed utvide plassen du har tilgjengelig ytterligere.

Nesten som en NAS

Duo har ingen nettverksfunksjonalitet, men bruker like fullt selskapets egne Red NAS-sertifiserte harddisker. Disse er utformet og testet for stabilitet og optimal ytelse. Boksen gir deg også muligheten til å aksessere filene dine fra nettbrett, andre datamaskiner eller smarttelefoner over Internett ved hjelp av My Cloud Mirror. Da må den imidlertid være tilkoblet en datamaskin som står på og er koblet til Internett.

WD sin nyeste Duo-boks kommer med støtte for 256-bits AES maskinvarekryptering, og passordbeskyttelse av filene dine. Egen sikkerhetskopieringprogramvare skal dessuten gjøre det enkelt å sikre feriebilder og videoer fra tilkoblet datamaskin.

Nå har ikke modellen med 12 terabyte lagringskapasitet kommet til Norge enda, men om du allerede ser etter avlastingsplass for filene dine kan du sette opp et prisvarsel i vår Prisguide. Da får du beskjed straks nettbutikkene får den inn i sitt sortiment, og kan finne den rimeligste butikken, noe du nok vil sette pris på.

Veiledende pris i USA ligger nemlig på 999 dollar, noe som forteller oss at boksen også vil ha en stiv pris her til lands.

Få beskjed når WD My Book Duo 12 TB kommer i salg »

Sjekk hvem som lager de minst holdbare harddiskene:
Omfattende undersøkelse avslører den beste og dårligste produsenten »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Hvorfor gjøre det enkelt når du kan bruke FreeNAS?
Les også
Seagate Central: Stødig og skyvennlig liten NAS
Les også
Skal snart slippe harddisker på 6 TB
Les også
NAS-harddisker: Duell: Denne harddisken er best for NAS-en din
annonse

Les også