Tek.no

Nyhet

Dette er månedens bilde

Mai byr på eventyrere, fantastiske måker og lekker natur.

Eirik Øverland
13 Juni 2014 06:45

Hver ukedag velger vi et bilde som blir Dagens bilde fra Bildekritikken. Disse dagsvinnerne er så med i konkurransen om å bli Månedens bilde. Vinneren av denne kåringen får et gavekort på 1000 kr på Japan Photo XXL. Bildet vil også være med i vurderingen om å bli årets bilde her på Akam.

Nå har juryen kikket nærmere på alle dagsvinnerne fra mai og så kåret en vinner:

Månedens bilde i mai er «Nysgjerrighet» av Eirik Øverland.

I bildekarusellen i bunn av artikkelen kan du se bildene som nesten nådde opp.

Juryens begrunnelse

Det er særlig én ting som er helt særegent og fornøyelig ved små barn: den evige nysgjerrigheten og utforskertrangen. Å se den lille oppdage noe nytt for første gang, hvordan alt skal undersøkes - nesten helt uten frykt.

Nettopp denne forundringen har Eirik fanget i dette bildet. Hva er egentlig disse pinnelignende greiene som stikker meg på hendene? Smaker det godt? Hva skjer hvis jeg tråkker på det?

Den nøye plasserte dybdeskarpheten trekker oppmerksomheten til barnet, og forsterker følelsen av at vi iakttar barnet fra avstand.

Fordi bildet er i et annet format enn toppbildeformatet vårt, har vi måttet gjøre et utsnitt for å få bildet til å passe artikkelformatet vårt. Se derfor også gjerne hele bildet her eller i mindre versjon rett nedenfor.

Se bildet som ble Årets bilde for 2013

Ut på eventyr

Til Akam forteller Eirik at gutten i bildet er hans to år gamle sønn, William. De pleier ofte å gå på tur sammen:

– Denne gangen tok jeg med kamera for å prøve å få noen fine bilder av William.
Plutselig oppdaget han en liten bille som var svært spennende, og satte seg ned for å se på den. Da satte jeg meg ned på huk for å få det rette motivet med tanke på lys, bakgrunn og vinkler – og slik ble dette bildet til.

– Det jeg ønsket da jeg tok dette bildet, var å få frem tankene til barnet. Jeg synes det er veldig fascinerende å se hvordan barn tenker og reagerer på uventede opplevelser.

Videre kan Eirik fortelle at fotointeressen faktisk startet med noe så selsomt som en mobiltelefon.

– Min interesse for foto har smått eksistert siden jeg fikk min første telefon med kamera da jeg var rundt 12 år. Men det var først etter jeg prøvde min samboers gamle Canon EOS 1000D at interessen blomstret opp og jeg lærte meg å bruke manuelle innstillinger etter mange timer med guider og informasjonssider på Internett.

Hele lista

Hvert jurymedlem har gitt tre poeng til sitt favorittbilde, to poeng til andreplassen, og ett poeng til tredjeplassen. Når vi da teller opp ser listen over poenggitte bilder slik ut:

Se alle bildene som ble dagens bilde i mai

Flere leserbilder

En av de beste måtene å lære fotografi på, er å se på bilder andre har tatt, og lese kommentarer og betraktninger fra fotografen selv og andre. Her er noen forslag til hvor du kan gå for å finne mer av dette her på Akam:

  • Bildekritikk - I bildekritikken kan du legge inn bilder og kommentere andres. Dagens bilde velges herfra.
  • Dagens bilde - Her finner du tidligere bilder som har blitt kårets til dagens bilde.
  • Månedstrådene - Hver måned får sin egen forumtråd hvor du og andre lesere kan legge ut bilder og vise dem frem til resten av forumet.
  • Månedsgjennomgangene - Redaksjonen plukker bilder fra månedstrådene og kommenterer dem i artikler som du finner samlet her.

Har du noen bilder du er stolt av? Del med oss og vinn en forstørrelse av det!

Les også
Her er månedens bilde for april
Les også
Gikk til topps for andre gang på rad
Les også
Dette er månedens beste bilde
Les også
Dette er månedens beste bilde
annonse

Les også