Tek.no

Nyhet

«Verdens mest verdifulle tegneserie» blir solgt på Ebay

Budene er allerede over 12 millioner kroner.

21 Aug 2014 18:00

På auksjonsnettstedet Ebay foregår det en auksjon av monumentale proporsjoner. Darren Adams auksjonerer nemlig sitt nesten plettfrie eksemplar av tegneseriebladet «Action Comics #1».

Bladet fra 1939 var den første gangen tegneseriehelten Supermann gjorde sin entré, og det finnes angivelig bare 50 til 100 eksemplarer igjen av det unike tegneseriebladet.

Håper på 18 millioner kroner

Forrige gang bladet ble auksjonert bort var det den kjente skuespilleren Nicholas Cage som solgte eksemplaret sitt i 2011. Den gangen gikk bladet for 2,16 millioner dollar, eller 13,3 millioner kroner.

Eksemplaret til Adams forventes å selges for en enda høyere sum. Det høyeste budet er allerede på over to millioner dollar, 12,3 millioner kroner, og det er fortsatt over to døgn igjen av auksjonen.

Før auksjonen startet skal Adams allerede ha mottatt et tilbud på tre millioner dollar for bladet, over 18 millioner kroner, men i stedet valgte han å legge den ut på Ebay.

Nesten plettfritt

I tillegg til å bare være én av mellom 50 og 100 eksemplarer, skal Adams' eksemplar også være i ekstremt god tilstand, skriver tegneserienettstedet BamSmackPow.

Eksemplaret Nicholas Cage solgte skal ha fått en poengsum på 9 av 10 av graderingsselskapet CGC, og det sies at eksemplaret som nå blir solgt på Ebay er i enda bedre stand. Det vil si at det ikke finnes noen form for brett eller skraper på bladet, eller at farger har blitt vasket ut av sollys eller bruk. Ikke dårlig for et 75 år gammelt tegneserieblad!

Skulle du sitte på en enorm pengesekk er du nødt til å forhåndsregistrere navnet ditt hos selgeren på Ebay, for å engang ha muligheten til å by. Alt blir gjort anonymt, selv om det er mulig å se at personen som foreløpig leder auksjonen allerede har bydd åtte ganger.

Supermann har ikke alltid sett super ut:
Opprinnelig skulle Supermann være en telepatisk, skallet forsker »

(Kilder: Ebay via BamSmackPow)

annonse

Les også