Til hovedinnhold

=Oslo vant pris for mobilbetaling

Fagpressens innovasjonspris gikk til gatebladet og Intelecom.

Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix
=Oslo koster 100 kroner, og halvparten av kjøpesummen går til selger.Foto: Faksimile/=Oslo

Å få betalt for medieinnhold er ikke nødvendigvis enkelt. Kanskje spesielt ikke om du selger innholdet på gaten, og er avhengig av at folk har kontanter på seg. Det har gatemagasinet =Oslo fått merke, og sammen med utviklerne i Intelecom har de satset på mobilbetaling. Nå belønnes de med Fagpressens innovasjonspris for satsingen.

Løsningen er en SMS-tjeneste med unike ID-koder for hver selger. Kunden får en kvittering for betalingen på sin telefon. Systemet sørger for at pengene tildeles riktig selger, som kan hente betalingen når arbeidsdagen er ferdig.

Kjøpere uten kontanter

– Folk har mindre og mindre kontanter, så da måtte vi se oss om etter en ny løsning. Det var flere muligheter å velge blant, men det som foreløpig har vært enklest har vært SMS-betaling. Det som gjør systemet nytt og unikt er at hver enkelt selger har et unikt nummer, sier økonomiansvarlig Maria Røsok i stiftelsen Erlik til Mobilen.no.

Røsok forklarer videre at =Oslo er først i Norge med en slik løsning, men at flere nå har kommet etter.

– Vi er forskjellige stiftelser og organisasjoner, men vi er ikke i de samme byene, og vi konkurrerer ikke. Vi er medlem av en fellesorganisasjon som heter INSP (International Network of Street Papers), og vi har seminarer der alle gatemagasinene i norge møtes. Magasinene i både Bergen og Trondheim løser det på akkurat samme måte, og har rullet ut SMS-betaling.

Dermed kan du nå kjøpe =Oslo, Megafon (Bergen), eller Sorgenfri (Trondheim) uten å måtte ha noe mer enn en mobil med deg.

Ga løft i omsetningen

Løsningen skal allerede ha gitt gode resulteter.

– Gateselgerne opplevde stadig oftere at mulige kjøpere ikke hadde kontanter på seg, noe som satte salget i fare. Med SMS-løsningen har de i stedet fått et løft i omsetningen, forklarer Intelecoms Håkon Larsen i en pressemelding.

I jurybegrunnelsen heter det at =Oslo har skapt seg en sikker plattform for inntekter også i fremtiden. Til tross for at SMS-betaling i seg selv ikke er noe nytt, er det bruken av koder for å dele inntektene fra tjenesten som trekkes frem som nyskapende og unikt.

10 prosent av salget allerede på mobil

– 10 prosent av salget av bladet skjer allerede på denne måten. Rett og slett en genial løsning, som gjør at bladet kan jobbe videre sammen med sine helt spesielle selgere, avsluttes jurybegrunnelsen.

Les mer om Fagpressens innovasjonspris, og de andre prisene, på Fagpressens nettsider.

Les også: Nordea skal selge iZettles kortterminaler i Norden

(Kilder: Stiftelsen Erlik, Pressemelding)

annonse