Tek.no

Nyhet

Har du en iPhone 5 med dårlig batteri?

Nå skal Apple bytte batteriet gratis.

Apple/Shutterstock 118956499
25 Aug 2014 09:14

Det skjer en gang innimellom at produkter leveres med produksjonsfeil, men ikke alle produsenter er like ivrige etter å innrømme slike glipper. Nå varsler imidlertid GSMArena at en del iPhone 5-enheter har blitt levert med en alvorlig batterifeil, og at Apple vil gi alle rammede eiere erstatning.

Sjekk serienummeret

Apple skal visstnok ha levert en del iPhone 5-modeller med defekt i batteriet.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Batterifeilen skal ifølge Silicon Valley-giganten kunne føre til at batteriet plutselig må lades svært ofte, eller at telefonens batteritid vil svekkes uten noen åpenbar grunn.

Feilen skal visstnok gjelde telefoner solgt mellom september 2012 og januar 2013, altså en relativt kort tidsperiode på 5 måneder. Ifølge Apple selv skal det være langt fra alle mobilene produsert i tidsrommet som er rammet, og at feilen er «...begrenset til at visst serienummerområde.»

Derfor har Apple laget et eget søkefelt der du kan plotte inn serienummeret på iPhonen din og sjekke om du er i fareområdet. Forutsatt at du eier en iPhone 5, altså.

Slik ser siden med søkefeltet ut.

Det er imidlertid ikke bare å plotte inn sånn helt uten videre. Først må tjenesten aktiveres her til lands, og det skjer ikke før 29. august. Men dersom du eier en iPhone 5 kan det være lurt å sjekke etter det, for da vil Apple selv erstatte batteriet – helt gratis.

Apple hjelper sine trofaste kjøpere denne gangen.
Men denne fan-siden stengte de! »

(Kilde: Apple via GSMArena)

annonse

Les også