Til hovedinnhold

Apples nyeste utsalgssted?

Dumper renoverte produkter på eBay.

Nettstedet appleinsider.com har snublet over noe som kan være Apples "hemmelige" fabrikkutsalg på eBay. Det er ikke første gang Apple prøver seg på et slikt prosjekt. Selskapene har også tidligere samarbeidet om salg av renoverte Apple-produkter i forkant av store lanseringer.

Aggressiv prising

Screenshot.

Da vi besøkte utsalgssiden kunne vi finne fire modeller av iPhone 5; 16GB-utgaven og 32GB-versjonen, begge i sort eller hvitt. Alle mobiltelefonene skal være ulåste, renoverte og testet av Apple. Det er også verdt å merke seg at de kommer med ett års Apple-garanti.

Den rimeligste utgaven av iPhone 5 selges for 449 amerikanske dollar, rundt 2 750 norske kroner, mens 32GB-utgaven koster 479 dollar, omtrent 2 950 kroner. Det gir en rabatt på henholdsvis 200 og 270 dollar på det amerikanske markedet.

Ikke offisiell Apple-butikk

Det er ingen direkte kobling til Apple på eBay-siden. Imidlertid kjenner vi igjen opplegget fra i fjor, da selskapet solgte vekk renoverte produkter billigere enn på sin egen hjemmeside. Det skjedde etter et fall i salget av Mac-produkter. Nå tror appleinsider.com at selskapet rydder unna gamle mobiler før høstens ryktede store lansering av iPhone 6.

I fjor var eBay-siden til Apple oppe i tre måneder. Dette skal angivelig ha vært et pilot-prosjekt for selskapet. iPad mini Retina og iPad Air ble lansert kort tid etter at utsalgssiden ble fjernet. Det samme kan skje i år, når en ny iPhone 6 vil få iPhone 5 til å oppleves som håpløst utdatert, skriver slashgear.com.

Les også: iPhone-datoen kan være 19. september

(Kilder: appleinsider.com, slashgear.com)

annonse