Slik får du spilt nye «Half Life» neste måned

Disse VR-brillene trenger du.

Valve tok mange på sengen da de på tampen av fjoråret annonserte et nytt spill i Half Life-serien kalt Half Life: Alyx.

I motsetning til det mange håpet blir dette ingen fortsettelse av handlingen etter Half Life 2, men vil snarere ta for seg tidsrommet mellom den første og andre installasjonen i serien.

Det mest oppsiktsvekkende ved annonseringen var at utvikler Valve fortalte at Alyx blir eksklusivt for VR-briller når det slippes 23. mars, altså om knappe fem uker.

Trolig kan nye Half Life få mange flere til å bla opp for en VR-brille, men hvilken? Til tross for at Half Life-utvikler Valve har lansert sin egen brille, kalt «Index», vil det nemlig være kompatibelt med flere av konkurrentenes modeller. Valve har faktisk bekreftet at alle VR-briller som støtter «SteamVR»-plattformen deres kan kjøre Alyx når det slippes.

Listen over støttede VR-briller er som følger:

Om du har en Valve Index-brille får du Half Life: Alyx gratis, men dette er ikke så relevant for nordmenn som uansett ikke har mulighet til å kjøpe denne brillen ennå.

Valves «Knuckels»-kontrollere, som følger med Index-brillen, har 87 ulike sensorer og gir deg følelsen av å gripe om ting i spillet.

Til tross for at VR-briller har vært tilgjengelig på markedet i vel over tre år er det relativt få som har investert i dem. Det skyldes nok flere ting, som pris og at du må eie en ganske kraftig PC for å drive dem, men også mangelen av store og eksklusive titler.

Etter alle solemerker blir nettopp Half Life: Alyx det første «Trippel A»-spillet som slippes til VR-plattformen, med høy produksjonsverdi, en gjennomarbeidet historie, mange timer spilletid og ikke minst unike måter å interagere med spillverdenen på som rett og slett ikke ville være mulig med tastatur og mus.

Hendene dine i spillet skal kunne brukes til mye rart.

Det er verdt å merke seg at spillet kan styres både med håndkontrollere som baserer seg på berøringssensorer og «trigger»-knapper.

Det er også ditt valg om du vil spille sittende eller mens du står, men om vi tolker videoen Valve har vist frem vil du ikke få full glede av alle interaksjonsmulighetene spillet byr på før du skaffer deg litt armslag.

Les også
Nå kan du spille alle de gamle Half-Life-spillene gratis
annonse