Til hovedinnhold

Vässla slipper elektrisk sparkesykkel og oppgradert elektrisk moped

Vässla

Den svenske elkjøretøysprodusenten Vässla har nylig dratt duken av to nye kreasjoner: Vässla 2 og Vässla Kick.

Førstnevnte er ikke overraskende etterfølgeren til selskapets første elektriske moped, som skal ha solgt i over 1200 eksemplarer og vi fikk testkjørt i fjor.

Vässla

Vässla 2 har en litt annen design og fått større framlykt pluss ny skjerm. Setet er også hevet med et par centimeter. Dessuten har hjulene vokst fra 10 til 12 tommer.

Videre er den nye versjonen utstyrt med en litt kraftigere motor – en Bosch på 1200 watt. Den første generasjonen hadde en 1000 watts motor. Vässla 2 har også skivebremser både foran og bak.

For Vässla 2 er det lagt opp til at den enklest skal bestilles over nettet, men de norske hjemmesidene er ikke klare før om en ukes tid, får vi vite. I mellomtiden går det alltids an å sjekke ut de svenske på vassla.se.

Prisen på mopeden er satt til 25 000 norske kroner.

Elsparkesykkel i kjent stil

Vässla Kick er helt åpenbart en elektrisk sparkesykkel – et kjøretøy som har blitt et stadig mer vanlig syn i urbane strøk her på berget. Modellen Vässla selger har mange eksterne likheter med den populære Xiaomi Mijia M365, men skal holde lovlig hastighet.

Med tanke på at den Xiaomien er en av de bedre sparkesyklene vi har testet, er vi spente på om Vässla Kick kan være i samme liga.

Vässla

I rene spesifikasjoner oppgir Vässla en vekt på 12 kilogram, rekkevidde på 15 til 25 kilometer og topphastighet på 20 km/t. Motoren er på 250 watt, og sykkelen har en alvorlig skivebrems bak.

Det som er nytt for oss her, er dekkene. Disse er visstnok punkteringsfrie, men skal likevel by på en viss demping.

Vässla opererer med en pris for 6000 kroner for denne doningen.

Lyst til å prøve?
Ti gode tips til elsparkesyklisten >>>

annonse