Til hovedinnhold

Dells gigantiske monitor er som to skjermer har smeltet sammen

Dell
Vegar Jansen

49-tommeren CHG90 fra Samsung er en av de aller heftigste spillskjermene vi har testet, og nå kommer Dell med en skjerm i det samme superultrabrede formatet der forholdet mellom bredde og høyde er 32:9.

Men på sin nye skjerm har ikke Dell som Samsung nøyd seg med en oppløsning på 3840 x 1080 piksler. På modellen Dell har gitt navnet UltraSharp U4919DW er oppløsningen på 5120 x 1440, som tilsvarer to skjermer med 2560 x 1440 piksler ved siden av hverandre.

Med over 3,2 millioner flere skjermpunkter å holde styr på, er dog ikke Dells skjerm myntet på spilling slik som Samsungs alternativ. UltraSharp U4919DW byr på kun 60 Hz oppfriskningsrate og Dell har hverken brydd seg med AMD FreeSync eller Nvidia G-Sync.

Utpreget jobbskjerm

Dell

Det Dell derimot har konsentrert seg om er funksjonaliteten for den som vanligvis bruker skjermen sin til å jobbe på. Panelet er av typen IPS med innsynsvinkler på 178 grader, ned mot 5 ms responstid og 99 prosents dekning av sRGB-fargerommet.

Med en oppløsning som tilsvarer to QHD-skjermer kan det også være interessant å bruke skjermen med to forskjellige PC-er samtidig, og dette skal enkelt kunne gjøres gjennom en bilde-i-bilde-funksjon. I tillegg skal UltraSharp U4919DW ha en innebygd KVM-svitsj som gjør det mulig å bruke samme mus og tastatur på begge datamaskinene.

Dell

Foruten dette er det verd å få med seg at skjermen er buet med en kurvatur på 3800R – som vil si at dersom skjermen var bred nok til å lage en sirkel, ville den hatt en diameter radius på 3,8 meter.

Av innganger har U4919DW to HDMI 2.0-porter, DisplayPort 1.4 og en USB Type-C-port som også sørger for å lade bærbare datamaskiner.

Ikke planlagt til Norge

Ifølge Dells PR-apparat er dessverre ikke den nye 49-tommeren planlagt lansert i Norge i skrivende stund, men det betyr ikke at den vil være mulig å få tak i.

Hos vår söta bror i øst har den i hvert fall fått en veiledende pris på 14 195 kroner, og slippdatoen får vi opplyst til å være 25. oktober. Om det er noe utpreget grensehandelsobjekt er en annen sak.

Bredt eller ikke?
Vi ser på fordeler og ulemper ved det «nye» 21:9-formatet >>>

Kilde: (The Verge)

annonse