Tek.no

Nyhet

Norske brukere rammet: Låsskjermer byttet ut med reklamer for Booking.com

– Vi beklager, sier Huawei Norge.

14 Juni 2019 08:54

En rekke Huawei-eiere verden over har oppdaget at bakgrunnsbildene på låsskjermen har blitt byttet ut med reklameplakater for Booking.com.

Den norske Twitter-brukeren 8Candreva7 la ut et skjermbilde av problemet på Twitter-kontoen sin:

Rammer flere modeller

Ifølge nettstedet 9to5Google rammer feilen en rekke forskjellige Huawei-mobiler, og nevner blant annet Huawei P30 Pro, P20, P20 Lite, P20 Pro, Mate 20 Pro, og Honor 10.

Feilen ser ut til å stamme fra funksjonen «Magazine Unlock», hvor man kan mobilen til å jevnlig bytte bakgrunnsbilder plukket fra et kuratert utvalgt. På et eller annet vis har en rekke forskjellige Booking.com-bilder dukket opp i utvalget, og har nå havnet som bakgrunnsbilde på en rekke mobiler.

Det er ikke sikkert om dette har noe med at flere av Huaweis mobiler kommer forhåndsinstallert med en Booking.com-app.

Kan fikses manuelt

Huawei Norge bekrefter feilen og beklager.

– Her har det skjedd en beklagelig glipp, og vi har nå fjernet låseskjermbildene fra våre servere. Vi beklager eventuelle ulemper bildene har medført, sier Anders Bigseth, kommunikasjonsrådgiver i Huwei Norge, til Tek.no.

Hvor mange som er rammet, og hvilke modeller som har fått feilen, kan han ikke si noe om.

Bigseth forklarer at du kan løse problemet ved å skyve opp fra, slik at operasjonsverktøylinjen vises. Deretter trykker du på «slett»-knappen og klikker «fjern».

Det skal også være mulig å fikse feilen ved å endre bakgrunnsbilde på låsskjermen til noe som ikke er en av Huaweis standard-bilder.

Feilen minner mye om den gangen da Samsung-mobiler med Peel Remote-appen installert plutselig begynte å vise reklamer fra Peel-appen på låseskjermen. Da var imidlertid problemet så stort at brukere hadde problemer med å låse opp mobilen, fordi reklamen la seg over låsskjermgrensesnittet.

Les også
25 millioner mobiler infisert av ny type skadevare
annonse

Les også