Pusses opp til 4K-kvalitet

Ikoniske Command & Conquer og Red Alert får nyversjoner.

Ikoniske Command & Conquer: Tiberian Dawn og C & C Red Alert får nyversjoner. Det bekrefter utvikleren EA i et blogginnlegg. De såkalte RTS-spillene målbandt PC-spillere på 90-tallet med et engasjerende gameplay som satte både strategiske evner og hurtighet på prøve.

Får støtte for 4K-skjermer

Spillene skal pusses opp både for å kunne kjøre på nye datamaskiner med Windows 10 uten feil og for å dra nytte av økt datakraft i dagens PC-er. Ifølge EA skal et eget team bestående av blant annet personer som var med å lage de originale spillene, sørge for at både originale C & C og Red Alert virkelig skinner i 4K-oppløsning. Også lyden i spillet skal overhales, selvsagt med hjelp fra den originale komponisten.

Vi gleder oss til å få spille Red Alert i 4K-oppløsning.

Spillene skal imidlertid ikke lages på ny fra bunnen av (remakes) men blir snarere såkalte «remasters». Det betyr at utvikleren bruker mye av den originale spillkoden, men legger inn mer høyoppløste teksturer og grafikk, justerer på spillmekanikker og fikser feil.

EA har foreløpig ikke annonsert om spillene får noen helt nye funksjoner, men det kan selvsagt tenkes at de nye remastrede utgavene av spillene får støtte for ting som utmerkelser (såkalte achievements), nettverksspilling og mer. EA har nemlig ikke begynt selve utviklingen ennå, og de er klare på at døren står åpen for alle ideer og innspill de får fra den uten tvil store fanskaren som har gode minner fra 90-tallet.

Krig med begge sider

I originale Command & Conquer, som kom først, kontrollerer du en FN-fraksjon og en terrororganiasajon som ryker i tottene på hverandre. I Red Alert, som enda flere har et forhold til, veksler du på å føre enten allierte eller sovjetiske styrker til seier i en alternativ konflikt som brøt ut i stedet for 2. verdenskrig.

De to spillene blir tilgjengelig i én pakke som også består av utvidelsene Covert Ops, Counterstrike og Aftermath. Spillpakken har ikke fått noe lanseringsvindu ennå, men vi tør tippe at dette prosjektet ikke er klart før om minst et års tid.

Gamle spill som pusses opp er for øvrig svært populært for tiden, og mange venter nok på nyversjonen av Warcraft III som Blizzard jobber med.

Blizzard tråkket i salaten under Blizzcon:
Gjør Diablo til et mobilspill »

(Kilde: EA)

Les også
YouTube pusser opp ikoniske musikkvideoer til Full HD
Les også
Her er de viktigste nyhetene fra Blizzards lanseringshelg
Les også
To av Nintendos største titler kan bli mobilspill
Les også
Red Dead Redemption 2-app hinter til kommende PC-versjon
Les også
The C64 Mini: Nostalgien kan redde mye, men ikke dårlig maskinvare
annonse