Tek.no

Nyhet

Fujifilm FinePix S304 lanseres

Martin Lexow Wirak
1 Aug 2002 09:31

Fujifilm FinePix 2800 har kommet svært bra ut i tester, og er også et av de kameraene Akamera.no har trukket frem som et godt kjøp i våre anbefalinger.

Det er derfor med stor spenning at Fujifilm lanserer en oppfølger til kameraet. Oppfølgeren vil hete FinePix 3800 i USA, og FinePix S304 i Europa. Hvorfor gjøre ting enkelt når man kan gjøre det forvirrende?

Uansett; det er ingen tvil om at FinePix S304 blir et meget interessant kamera. Den nye modellen blir utstyrt med 3 Megapiksler, mens 2800 bare hadde 2 Megapiksler. 3 Megapiksler gjør at kameraet blir egnet til større forstørrelser enn 10x15 cm. bilder. Se vår oppløsningsanbefaling om hvilken oppløsning du bør velge.

Kameraet har fremdeles 6x optisk zoom, pakket inn i et lite og kompakt chassis. Nytt er at man kan sette filtre og annet tilleggsutstyr utenpå objektivet. Objektivet har bildevinkel tilsvarende 38 til 228 mm.

Kameraet støtter selvsagt bare det nye XD-Picture Card minneformatet, som Fujifilm annonserte for få dager siden. Smartmedia er altså ute av bildet. Det følger et XD-kort på 16 MB med kameraet.

Mens FinePix 2800 var et helautomatisk kamera, støtter Finepix S304 mange manuelle funksjoner. Blant annet finnes det eksponeringskompensasjon og kontroll over hvilken blenderåpning som benyttes. Man kan også overstyre hvitbalanse, blitsstyrke og hvor mye skarphet kameraet skal påføre bildene.

FinePix 2800 har fått kritikk for sin elektroniske bildesøker (EVF). FinePix S304 har fått flere bildepunkter, 110 000. Vi får håpe at den fungerer bedre også i dårligere lys, kameraet har ingen optisk søker. Til sammenlikning har Nikon Coolpix 5700 en EVF med 180 000 piksler.

Kameraet støtter videoopptak med lyd, både i AVI og MPEG-format. Man kan også ta opp 30 sekunder med lyd (f.eks. kommentarer) til hvert stillbilde. Man kan også bruke kameraet som webkamera.

Kameraet vil være tilgjengelig i september til en pris av 449.99 $ i USA. Hva kameraet vil koste i Norge er foreløpig ukjent.

Kommentarer eller spørsmål? Bruk forumet vårt!

annonse