Nyhet

Her er de nye Ipod-ene

Nye Ipod Nano kommer i en rekke farger.

Apple presenterte i kveld nye Ipod-modeller. Både Ipod Nano og Ipod Touch kommer i nye utgaver, mens de to eksisterende Ipod Classic blir byttet ut med én modell. I tillegg oppdateres Itunes.

Itunes 8

Den første nyheten som ble presentert var versjon 8 av Itunes med et nytt brukergrensesnitt.

Den viktigste nyheten er en ny funksjon kalt Genius, som kan foreslå spillelister med musikk som passer sammen. Du får også tips om nye sanger du kan kjøpe som passer til din musikksmak. Dette skal visstnok også fungere for filmer.

I tillegg har det blitt mulig å laste ned filmer og serier i HD-kvalitet, men det er til liten nytte her til lands, ettersom Apple ikke tilbyr film i Europa ennå.

Itunes 8 kan lastes ned fra Apple.com i dag.

Nye Ipod-er

Ryktebildene som har vært ute den nye Ipod Nano viste seg i dag å stemme. Skjermen skal være den samme som på den gamle Nano-en, bare snudd 90 grader. Selve spileren har fått en mer oval avrunding. Spilleren er laget i aluminium, og det er glass foran skjermen.

Dette er den tynneste Nano-en Apple har laget, og den har innebygget bevegelsessensor. Dette gjør at skjermbildet snus den veien du holder Ipod-en, akkurat som på for eksempel Sony Ericsson W910i.

Apple har tydeligvis latt seg inspirere av Sony Ericssons bevegelseskontroller. Bevegelsessensoren lar deg styre funksjoner ved å riste på spilleren. Du kan for eksempel riste spileren for å sette i gang tilfeldig avspilling.

Nye Nano får 24 timers musikkavspilling, og 4 timer videoavspilling.

I tillegg skal nykommeren være mer miljøvennlig, og er satt sammen av færre miljøskadelige komponenter enn forgjengerne.

Nye Nano kommer i 8 og 16 GB.

Oppdatert Ipod Touch

Ipod Touch blir tynnere og får bakside i metall.
Touch får høyttaler på baksiden.

Apple oppdaterer også Ipod Touch. Den nye utgaven blir tynnere, og har designelementer i rustfritt stål. Spilleren har dessuten fått volumknapp på siden, noe som var et stort savn på første generasjon.

Apple tar også en Creative, og bygger en høyttaler inn i Touch. Vi har tidligere testet flere spillere fra Creative med høyttaler innebygget uten helt å se poenget i akkurat dette.

Nike+ er også integrert i de nye Touch-ene. Senderen til Nike-tilbehøret er nå innebygget i Touch. Dermed trenger du ikke å koble til ekstrautstyr for å bruke Nike-utstyret, som for eksempel skrittelleren.

Genius-funksjonen fra Itunes blir for øvrig også integrert i Ipod-en. Batterilevetiden er oppgitt til 36 timer musikk eller 6 timer video.

Ipod Touch blir tilgjengelig i 8, 16 og 32 GB fra og med i dag.

Spill til Touch

Apple viste også frem en rekke nye spill til Touch. Blant annet vil FIFA og Need for Speed bli tilgjengelig i programvarebutikken App Store.

Andre nyheter

Ipod Classic 80 GB har blitt oppgradert til 120 GB lagringsplass til samme pris, det vil si 249 dollar. Den største utgaven på 160 GB sløyfes fra sortimentet.

Apple slipper også et nytt hodesett med to høyttalerelementer innebygget i hver plugg. Dette hodesettet blir ekstrautstyr.

Til sist kunne Apple fortelle at versjon 2.1 av Iphone-programvaren slippes påf redag. Den nye versjonen skal gi bedre batterilevetid og fikse problemer med brutte samtaler og andre feil. I tillegg skal det gå raskere å ta sikkerhetskopi av telefonen.

Vi kommer tilbake med utfyllende artikler om de nye Ipod-modellene.

(Kilde: Engadget.com, Gizmodo.com)

Les også
Apple Ipod Touch 2G
Les også
Slik er nye Ipod Touch
Les også
Mye nytt til Zune
Les også
Er dette nye Ipod Nano?
annonse