Til hovedinnhold

AMD annonserer sokkelkompatibilitet

Fremtidens prosessorsokkeler i serverindustrien skal ha en sterkt økt kompatibilitetet takket være AMDs Torrenza Initiative. Med AMD64 med Direct Connect Architecture og HyperTransport-teknologi kan OEMer standardisere på en Torrenza Innovation-sokkel for flere av deres nåværende og fremtidige serverplattformer. Med denne fremgangsmåten for serverdesign har OEMer mulighet til å samle servertilbud for flere prosessorer på potensielt én enkelt plattform, som igjen blant annet vil redusere utplasseringskostnader for kunder. Torrenza Initiative etablerer AMD64 som "Open Innovation Platform".

De seks selskapene nevnt ovenfor har blitt enige om Torrenza som et åpent innovasjonsinitiativ og planlegger å evaluere Torrenza Innovation-sokkelen.

"Denne neste fasen i Torrenza-initiativet ville ikke vært mulig uten entusiasmen og ønsket hos være partnere om å muliggjøre åpen innovasjon og større samarbeid innen dataøkosystemet," sier Marty Seyer, senior visepresident, Commercial Segment, AMD. Han sier videre at Torrenza vil gå langt i å redusere kompleksiteten for kunder samtidig som det vil øke raten av innovasjon både innen silisium og plattformer.

Torrenza Innovation-sokkelen gjør det mulig for OEMer som utvikler deres egen silisium å fullt utnytte et x86-miljø, samt den medfølgende økonomien assosiert med pakking, brikkesett- og hovedkortdesign. OEMer vil både kunne bidra til og få tilgang til Torrenza Innovation Sokkel-spesifikasjonen og tilhørende designdokumentasjon.

Torrenza støtter et vidt spekter av integrasjonsinnovasjoner, fra innbyrdes forbindelser som utnytter HyperTransport, til tilleggsprosessor som aksesserer HyperTransport, til innstikk tilleggsprosessor som direkte utnytter hastigheten og kommunikasjonene levert av HyperTransport.

(Kilde: Pressemelding fra AMD)

annonse