Nyhet

Høydepunktene fra Mobile World Congress

Nokia N86.

Alle som har noe med mobilbransjen å gjøre har denne uken hatt øynene rettet mot Barcelona og Mobile World Congress. Der har mobilprodusentene kjempet om å lansere flest, best og mest oppsiktsvekkende produkter, og vi har fått se nye modeller i bøtter og spann.

Nokia har med N86 8MP blitt med i 8-megapikselgjengen, og vist fornuft ved å få på plass en lyssterk vidvinkellinse istedenfor å bare jage megapiksler. Produsenten har også avduket nye GPS-modeller, og fikset en avtale med Skype for at du skal kunne bruke IP-telefoni uten å knote med tredjepartsprogramvare. I tillegg har de nye modellene i E-serien fått batterier med større muskler enn noensinne.

Sony Ericsson Idou.
LG GM730

Sony Ericsson har i sin Idou gått bort fra både Windows Mobile og egne plattformløsninger, og heller fått på plass Symbian med Nokias S60 5th Edition under panseret. Denne telefonen bryter også gamle pikselrekorder, og leverer bilder i oppløsninger på opp til 12 megapiksler. Underholdningstelefoner som W995 er heller ikke noe å kimse av, og lubne kameratelefoner som C903 vil nok også slå an.

LG har på sin side avduket verdens første Windows Mobile 6.5-telefon, GM730, som byr på det flunkende nye menysystemet S-class, trykkskjerm og det aller meste du kan be om av teknologi. Produsenten viste og så frem KM900 Arena, som er lik GM730 på mange punkter, men som ikke kjører Windows Mobile.

Smarttelefonprodusenten HTC hadde også godsaker med seg i kofferten. Touch Diamond 2 og Touch Pro 2 har fått enda større skjermer med enda høyere oppløsninger enn sine forgjengere. Telefonene som ble vist frem kjørte på Windows Mobile 6.1-plattformen, men HTC lover at du skal kunne oppgradere til det nye Windows Mobile 6.5-operativsystemet når det er klart for massemarkedet.

Samsung Blue Earth
Samsung I7410
M7600 Beat DJ
Samsung Omnia HD

Imponerende, Samsung!

Til tross for svært mange interessante modeller fra alle produsentene, var det likevel Samsung som stjal showet i år.

Produsenten åpnet pent, ved å lansere telefonen Blue Earth, som har innebygd solcellepanel. Telefonen er også laget av resirkulerte materialer, og presenteres som en miljømobil. For å forsterke inntrykket har telefonen innebygget skritteller som også viser deg hvor mye CO2 du har spart ved å gå istedenfor å kjøre bil. Det er for øvrig en liten diskusjon i forumet om hvorvidt telefonen kan kalles en miljømobil, da produksjon av solceller ikke ser ut til å være helt uskyldig.

Samsung fulgte opp ved å lansere I7410, som nok er et produkt mange har ventet på. Denne telefonen har nemlig innebygd prosjektør, og kan altså vise bildene dine direkte på veggen. I tillegg til å se både film og feriebilder, kan du også bruke telefonen i jobbsammenheng, da den leveres med programvare og egne taster for å vise forskjellige plansjer i presentasjoner.

Bang & Olufsen har også blitt en gjenganger i Samsungs musikktelefoner. Denne gangen er det M7600 BeatDJ og M6710 Beat Disc som leveres med innebygd B&O-forsterker. Mye å glede seg til for musikkentusiastene, med andre ord.

Det noe ukjente uttrykket "kjært navn har mange barn" er høyst gjeldende hos Samsung. Produsenten har nemlig lansert Omnia HD, som slett ikke er noen kopi av den originale Omnia-telefonen.

Med en gedigen trykkskjerm, maskinvare det lukter krutt av, og muligheten til å filme video i en oppløsning på 720p, er dette en telefon å følge med på når den etterhvert kommer på markedet. Har du en TV som er merket "HD Ready" kan du til og med vise de høyoppløste videosnuttene dine direkte fra mobiltelefonen, ved å koble den til TV-ens HDMI-inngang.

Den slanke Ultra-serien ble også utvidet med tre nye modeller. Der Ultra Touch er den mest interessante nykommeren. Denne telefonen er mindre enn 1,3 cm tykk, og leveres med en trykkfølsom OLED-skjerm. Åtte megapikslers kamera er også på plass.

Dersom mobilåret fortsetter på samme måte som det startet i Barcelona, går vi som er litt over middels interessert i mobiltelefoner en lys tid i møte. Særlig Samsung har imponert oss stort ved å tenke nytt og fremover, istedenfor å gå den vanlige, trygge løypen og lansere løsninger som allerede er etablert hos mobilbrukerne.

annonse